Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Raguvos gimnazijoje vykdomo projekto „STEM mokymasis įtraukiant meną“ dalyvių susitikimas Turkijoje

Raguvos gimnazijos mokinių ir mokytojų komanda drauge su Čiuprijos gimnazija (Serbija) ir Anatolijos Piri Reis licėjumi (Turkija) nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. iki 2024 m. sausio 8 d. vykdo Europos Sąjungos finansuojamą „Erasmus+“ projektą „STEM mokymasis įtraukiant meną“ (angl. Connecting STEM with Art 2021-1-LT01-KA210-SCH-000031296). Gimnazijoje sudaryta mokytojų ir mokinių projekto vykdymo komanda.

2023 m. spalio 9–13 d. Raguvos gimnazijos mokytojos D. Balinš, L. Malinauskienė kartu su penkiais mokiniais svečiavosi Adanos mieste, Turkijoje, kur Anatolijos Piri Reis licėjuje dauge su kitais projekto dalyviais programavo ir kūrė ekologiško miesto modelį su vėjo ir saulės jėgainėmis.

Visą projekto savaitę vyko ypatingos veiklos, susijusios su aplinkosauga, atsinaujinančiais energijos šaltiniais, tvarių miestų planavimu ir kūrimu. Projekto svečiai iš Lietuvos ir Serbijos turėjo galimybę aplankyti ir iš arti susipažinti su Adanos miestu, jos apylinkėmis, pasigrožėti Kapadokijos regionu, kuriame gausu neįtikėtinos formos kalvų, urvų, sudėtingų tunelių sistemų, sudarančių ištisus požeminius miestus. Taip pat buvo supažindinti su tradiciniais turkų amatais, tradicijomis, kultūra, teko paragauti ypatingąjį Adanos kebabą, širdaną ir kitus nacionalinius turkų patiekalus.

Cukurovos universitete, įsikūrusiame prie Seyhan Dam ežero, „Erasmus+“ projekto dalyviai išklausę paskaitą „Ekologinė pusiausvyra, nepakenkiant gamtos ištekliams“ diskutavo šia tema. Diskusijos energetikos, aplinkosaugos ir miestų planavimo tema buvo pratęstos Adanos Cukurovos savivaldybėje. Konferencijoje kalbėta apie ekologiją ir atsinaujinančią energiją, ateities žaliuosius miestus.

Paskutinę projekto dieną visi „Erasmus+“ projekto „STEM mokymasis įtraukiant meną“ organizatoriai, dalyviai, vienokiais ar kitokiais būdais talkinę projekte, susirinko į atsisveikinimo ir padėkos ceremoniją Anatolijos Piri Reis licėjuje. Kiekvienam projekto dalyviui įteiktas sertifikatas už dalyvavimą projekto veiklose. Cukurovos universiteto Aplinkosaugos ir inžinerijos katedros profesorius visiems priminė, kad reikia rūpintis vieni kitais, gamta, šiuo pasauliu. Kvietė būti geresniais žmonėmis, vengti konfliktų, karų, visada padėti vieni kitiems, kuriant taikų pasaulį.

Pilna įspūdžių, naujos patirties, pažinties su kita kultūra, tradicijomis ir papročiais, žmonėmis projekto savaitė baigėsi, tačiau gyvenime projektas nesibaigia, nes visi galime prisidėti saugant mūsų planetą ir kuriant gražesnį rytojų būsimoms kartoms.

 Raguva Turkija 1
Raguva Turkija 1
 Raguva Turkija 4
Raguva Turkija 4
 
Raguva Turkija 2
Raguva Turkija 2
  Raguva Turkija 3
Raguva Turkija 3

Dovilė Balinš, Raguvos gimnazijos anglų k. mokytoja

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 123

Šią savaitę 1704

Šį mėnesį 5162

Iš viso 155615

Renginių akimirkos