Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Panevėžio rajono švietimo centras įgyvendina tėvų švietimo projektą „Aukime, kad augintumėm (STEP programa)“, kurį finansuoja Panevėžio rajono savivaldybė.

Projektą rengėme bendradarbiaudami su Pažagienių mokyklos-darželio ir Dembavos progimnazijos administracijos atstovais. Šis bendradarbiavimas buvo itin prasmingas, nes tiesiogiai su mokinių tėvais bendraujantys mokyklų vadovai padėjo išgryninti pagrindinę projekto idėją. Anot Pažagienių mokyklos-darželio direktorės Vilmos Juozapavičiūtės-Kuprienės, „projekto pradžioje itin svarbu tinkamai pristatyti mokymus, išsiaiškinti dalyvių lūkesčius, sudėlioti psichologinius saugiklius,  amortizuoti tėvų baimes“. Mokymai vyksta pagal STEP programą. Šia programa siekiama suburti ir padrąsinti panašių rūpesčių turinčius tėvus, suteikti jiems galimybę dalintis ir ieškoti sprendimo alternatyvų ir mokytis pozityvių bendravimo su vaiku būdų, stiprinančių individualias vaiko galimybes, stiprybes ir gebėjimus. Projekto tikslinė grupė – 6–12 metų vaikų tėvai. Programos lektorė Alma Pupštienė po pirmojo susitikimo su tėvais Dembavos progimnazijoje džiaugėsi, kad tėvų iškelti lūkesčiai sutapo su STEP programos tikslais.

Programos įgyvendinimo metu tėvai įgis psichologinių žinių, sustiprins  auginančio bendravimo ir bendradarbiavimo su vaikais gebėjimus, įtvirtins pozityvios tėvystės nuostatas ir mokysis išpildyti auklėjimo be pykčio / smurto principus. Programos veikla siekiama pačius tėvus įkvėpti auginti vaikus atsakingai ir kūrybingai. Taigi tikimės, kad Panevėžio rajono švietimo centrui bendradarbiaujant su mokyklomis bei kompetentinga STEP programos lektore, tėvų švietimo programa bus įgyvendinta sėkmingai ir padės tėvams AUGTI, KAD AUGINTŲ.

Auginkim 2

Auginkim 2
  Auginkim 1
Auginkim 1

Renata Jankevičienė – Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja, projekto koordinatorė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 23

Šią savaitę 88

Šį mėnesį 1119

Iš viso 149041

Renginių akimirkos