Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Prasidėjus vasaros atostogoms Naujamiesčio bendruomenės narių vaikai užsiėmė įdomia kūrybine veikla, dalyvavo vaikų vasaros užimtumo ir poilsio programoje „Kurk, pažink, tobulink save“. Stovyklautojai su tėveliais ar seneliais plaukė baidarėmis Nevėžio upe pažintiniu maršrutu Naujamiestis – Krekenava. Keliaudami Nevėžiu grožėjosi ne tik gamta, bet ir kultūros vertybėmis.

Dalyvaudami edukacinėje programoje „PROFESIO – nieriai“ susipažino su įvairių profesijų atstovais, dirbančiais prekybos ir pramogų centre „Babilonas“. Bendravome su apsaugos atstovais, jie pademonstravo ekranuose užfiksuotus vagystės kadrus. „Vasario“ kavinės konditeriai papasakojo apie savo gaminamą produkciją, darbo sąlygas ir pavaišino savo gaminiais.  Forum Cinemas kino centro darbuotojas parodė, kaip kino salėje reguliuojamas garsas ir ekrano ryškumas, kad iš kino filmo žiūrovai išeitų nenusivylę, o geros nuotaikos. Trys aktyviausi, pastabiausi mokiniai laimėjo kvietimus į pasirinktą kino filmą.

     Lankėmės Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamente Vilniuje, išklausėme paskaitą apie alkoholio, tabako, narkotikų daromą žalą, žiūrėjome  informacinį filmą „Naujos psichoaktyviosios  medžiagos“. Lankėmės  Valstybės pažinimo centre, parodoje  „Nepamirštos ateitys: Lietuvos šimtmečio vizijos“, kur patyrėme unikalų pasakojimą Lietuvos šimtmečio tema. Pasitelkiant naujausias technologijas, interaktyvaus seanso metu pristatytos skirtingais laikotarpiais kurtos vizijos.

      Susitikome su Lietuvos Respublikos Prezidente  Dalia Grybauskaite, kartu nusifotografavome. Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakultete, esančiame Geologijos muziejuje, galėjome pamatyti visą mamuto skeletą. Jis rastas Kotelno saloje – didžiausioje Anžu salų grupės saloje Naujojo Sibiro salyne, Rusijoje. Manoma, kad jam yra maždaug 40 000 metų.

Anžu mamutas yra 3,1 metro aukščio, 5 metrų ilgio ir sveria 595 kilogramus. Tai suaugęs 45–50 metų patinas, jo iltys siekia 4 metrus ir sveria po 65 kilogramus. Būdamas gyvas šis mamutas svėrė apie 7 tonas.

      Turizmo dieną vykome dviračiais maršrutu Naujamiestis – Naudvaris – Liberiškis – Naujamiestis, dairėmės ir grožėjomės agrariniu kraštovaizdžiu, lipome ant Naudvario akmens, važiavome Šuojos upės pakrante. Liberiškyje esančiame dvare susipažinome su čia stovinčio apgriuvusio dvaro istorija. Kalnelio miške vaikai praleido laiką žaisdami tinklinį, futbolą smiginį, dalyvavo orientacinėse varžybose miške, kūrė laužą.

Naujamiesčio seniūnijos Dailės galerijoje ne tik grožėjomės šiuo metu eksponuojamais paveikslais, bet ir užsiėmėme kita įdomia veikla: žaidėme, formavome iš balionų šuniukus, gėles. Iš spalvoto popieriaus lankstėme įvairias figūras, seniūnijos kieme pūtėme, formavome didžiulius muilo burbulus.

Vaikų vasaros užimtumo ir poilsio programos „Kurk, pažink, tobulink save“ dalyviai tobulino asmenines, bendravimo, kūrybines, socialines kompetencijas. Programa taip pat teikė ir karjeros ugdymo galimybes. Džiaugiamės dalyvavimu programoje  ir savo nuveiktais darbais

 Kurk pažink tobulink save 1
Kurk pažink tobulink save 1
Kurk pažink tobulink save 2
Kurk pažink tobulink save 2
 
Kurk pažink tobulink save 3
Kurk pažink tobulink save 3
 
Kurk pažink tobulink save 4
Kurk pažink tobulink save 4
 

.

Programos vykdytoja Asta Auksutienė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 1

Šią savaitę 66

Šį mėnesį 1097

Iš viso 149019

Renginių akimirkos