Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

STEM mokymai Prahoje

Spalio 23–28 dienomis Velžio gimnazijos chemijos mokytoja Rasa Venciuvienė ir fizikos mokytoja Angelė Paulauskienė dalyvavo tarptautinio „Erasmus+“ KA1 projekto „SMART mokykla“ mokymuose „STEM“ , kurie vyko Smichovska vidurinėje verslo mokykloje Prahoje. Ši mokykla yra viena geriausiai aprūpintų elektrotechnika vidurinė mokykla visoje Čekijoje – čia gausu aukštos kokybės įrangos, įrengtos modernios techninės ir kompiuterinės klasės, virtualios realybės laboratorijos, fizikos kabinetas, krepšinio ir tinklinio, treniruoklių salės, alpinizmo sienelės. Mokiniai turi savo erdves poilsiui.

Šių mokymų tikslas – sužinoti ir praktiškai išbandyti šiuolaikinius mokymo(si) metodus, kurie sužadintų mokinių mokymosi motyvaciją. Mokymuose dalyvavo mokytojai iš Italijos, Rumunijos, Turkijos, Graikijos (Kipro) ir Lietuvos.

Kursų metu, dirbdami grupėse ir poromis, susipažinome su STEAM ir STEM metodais, sužinojome kokias kompetencijas šie metodai padeda ugdytis mokiniams. Klausėmės lektorių apie nanotechnologijas ir diskutavome apie STEM, atlikome praktinius darbus – konstravome lego robotus, dirbome su ozobotais, dalyvavome virtualios realybės ir papildytos realybės užsiėmimuose. Užsiėmimus vedė puikūs dėstytojai, savo sričių profesionalai. Jiems aktyviai talkindavo šios mokyklos mokiniai, kurie padėjo mums atlikti darbus, vedė ekskursiją po mokyklą, dirbo vertėjais. Viena iš mokymų dienų buvo skirta astronomijai, o užsiėmimai vyko Prahos Planetariume. Praleidus čia visą dieną likome sužavėtos kaip Planetariumo erdvės pritaikytos vaikų smalsumui sužadinti.

O Praha tiesiog užbūrė savo architektūra, istoriniais paminklais, nepakartojamomis bažnyčiomis, astronominiu laikrodžiu. Aplankėme Prahos pilį, muziejus, Nacionaliniame teatre žiūrėjome operą „Sevilijos kirpėjas“. Gaila, kad buvome rudenį, kai greitai pradeda temti.

Praha
Praha
 
Praha 3
Praha 3
 
Praha 2
Praha 2
 
     

Aplankykite Prahą, dalyvaukite šiuose mokymuose ir grįšite namo kupini naujų idėjų.

 

Angelė Paulauskienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 2

Šią savaitę 1782

Šį mėnesį 2755

Iš viso 153208

Renginių akimirkos