Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Šių metų spalio 28–lapkričio 6 dienomis Velžio gimnazijos pagalbos mokiniui specialistai psichologas Tomas Plesnevičius ir socialinė pedagogė Elena Kvietinskienė dalyvavo tarptautinio „Erasmus+“ KA1 projekto „SMART mokykla“ mokymuose „MINDFULNESS“ , kurie vyko Tenerifėje, Ispanijoje.

Šių mokymų tikslas buvo sužinoti ir praktiškai išbandyti šiuolaikinę „MINDFULNESS“, kitaip dėmesingo įsisavinimo, praktiką ir jos meditacines technikas, bei atrasti galimybes taikyti jas pagalbos specialisto darbe. Mokymuose dalyvavo mokytojai iš Islandijos, Vokietijos, Austrijos ir Lietuvos.

Kursų metu, dirbdami grupėje ir individualiai, padedami profesionalios lektorės Gabrielos Dandovos susipažinome su šiuo metu labai stipriai populiarėjančia „MINFULNESS“ (dėmesingo įsisąmoninimo) praktika ir jos meditacinių technikų taikymo metodais. Sužinojome kaip šie metodai gali padėti praplėsti pagalbos specialistų darbe taikomų pagalbos metodų įvairovę bei padėti teikti kokybiškesnę, įvairiapusiškesnę pagalbą vaikams.

Puikios lektorės padedami patys bandėme įvaldyti jogą ir meditacinį kvėpavimą, bandėme išmokti atsiriboti nuo aplinkos, suvokti meditacijos teikiamą vidinę ramybę. Mokėmės reflektuoti tai, ką jautėme, ką girdėjome, ką užuodėme. Suvokti emocijas ir ją įvardinti. Susipažinome su dėmesingumo požiūriais bei dėmesingu vaikščiojimu, jo įtaka kūnui bei susikaupimui. Mokėmės technikų kaip efektyviai suvaldyti stresą. Mokėmės įvertinti savo mintis bei būseną. Šių mokymų metu išbandytos technikos ir po jų išbadymų išgyventi potyriai privertė susimąstyti. Kas aš-mes? Koks esu? Ko noriu? Ką galiu pakeisti?

Po daug naujų emocijų ir patyrimų privertusių patirti mokymų turėjome ir laisvo laiko. Ji išnaudojome susipažinimui su įspūdinga Tenerifės sala. Aplankėme nuostabų Mascos kaimą, kuris yra 650 m aukštyje, Macizo de Teno kalnuose, Los Gigantes kvapą gniaužiančias Šventosios guančų uolas, kurios yra iki 600 metrų aukščio ir buvo suformuotos iš vulkaninės uolienos. Santa Krusą – salos sostinę nuo 1833 m., didžiausią Tenerifės miestą. San Cristóbal de La Laguna – vienintelį pasaulio miesto paveldą, esantį Kanarų salose, su mieste esančiais rūmais su mediniais balkonais ir bažnyčiomis, pastatytomis iš vulkaninio akmens. O ką jau kalbėti apie aplankytą įspūdingą botanikos sodą „Palmetum“ Tenerifės sostinėje su 600 palmių rūšių ir daugiau nei 3000 kitų augalų rūšių.

 STEAM 4
STEAM 4
 
STEAM 3
STEAM 3
 
STEAM 2
STEAM 2
 
 STEAM 5
STEAM 5
 
 STEAM 6
STEAM 6
 

Elena Kvietinskienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 52

Šią savaitę 351

Šį mėnesį 1878

Iš viso 149800

Renginių akimirkos