Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Panevėžio rajono Naujamiesčio gimnazija 2017-2018 metais įgyvendina Erasmus+(Ka1) projektą „Mokykla be sienų – ugdymas(is) kitaip“. Balandžio mėnesio paskutinę savaitę Naujamiesčio gimnazijos pedagogai Valentina Ruzinskienė, Jurgita Klimavičiūtė ir Sigitas Žaluda dalyvavo ERASMUS + KA 1 kvalifikacijos kėlimo kursuose ,,IKT kaip tarpkultūrinio ir žiniasklaidos ugdymo priemonė“ Portugalijoje. Kadangi šių dienų mokytojas nebeįsivaizduoja savo darbo be IKT panaudojimo, mokytojai sėmėsi naujų įgūdžių, kaip dirbti ,,ateities klasėje“ , kaip diegti kūrybiškumą ir inovacijas savo darbe. Kursų dalyviai dirbo  tarptautinėse grupėse su švietimo atstovais iš Rumunijos, Italijos, Suomijos, gilindami savo užsienio kalbos žinias,  kėlė tarpkultūrines kompetencijas, nagrinėjo tarptautinio švietimo turinį, mokėsi panaudoti ugdymosi procese interaktyvias lentas, domėjosi kaip diegti virtualaus rašiklio ir vrtualios knygos panaudojimą pamokose. Taip pat lankėsi  Setubalio Manuelio Martinso vidurinės mokyklos ateities klasėje, Boka Agua tarptautinėje mokykloje, kurioje mokosi vaikai iš  24 pasaulio šalių. Įstaigose bendravo su mokyklos mokytojais, mokiniais,  stebėjo įvairias veiklas, mokinių atliekamus projektus. Po aktyvių kursų, dalyviai turėjo progą pažinti Portugaliją, jos kultūrą, gamtą. Lankėsi Sesimbros pilies bokšte, Lisabonos garsiausiose vietose: prekybos aikštėje, Monsteiro Dos Jeronimos vienuolyne, botanikos sode, Portugalijos atradimų amžiui skirtame bokšte, Lisabonos okenariume, Fados naktyje klausėsi portugalų atliekamų romansų, lankėsi vėjuotame Europos žemyno vakariausiame taške.

Pedagogai grįžo kupini idėjų, kurias įgyvendins pamokų ir popamokinėje veikloje, skleis gerąją patirtį gimnazijoje ir už jos ribų.

 Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Portugalija 1
Portugalija 1
Portugalija 5
Portugalija 5
 
Portugalija 6
Portugalija 6
 Portugalija 2
Portugalija 2
 Portugalija 3
Portugalija 3
 Portugalija 4
Portugalija 4

Naujamiesčio gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Valentina Ruzinskienė,
mokytojai: Jurgita Klimavičiūtė ir Sigitas Žaluda

Grįžti atgal

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 5

Šią savaitę 70

Šį mėnesį 1101

Iš viso 149023

Renginių akimirkos