Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Gražią pavasario dieną, balandžio 5-ąją, Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijoje vyko praktinė konferencija „Kūrybinės dirbtuvės 2018“, jos tema „Kūrybiškumo ugdymas – investicija į mokinį“. Į konferenciją atvyko apie 160 rajono mokytojų ir mokyklų vadovų. Pilnutėlėje aktų salėje susirinkusius sveikino ir produktyvaus darbo linkėjo Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis, mero pavaduotojas Antanas Pocius, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Kęstutis Rimkus. Gimnazijos direktorė Gita Kubilienė pristatė dienos darbotvarkę, palinkėjo sėkmės ir visi dalyviai susirinko darbo grupėse.

Mokyklų vadovams Panevėžio rajono švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė suorganizavo paskaitą „Perdegimo sindromas ir vaidmenų sumaištis“, kurią skaitė lektorė Vida Lipskytė.

Užsienio kalbų mokytojai susipažino su skulptoriaus Juozo Zikaro gyvenimu, lankėsi jo gimtinėje Paliūkuose. Sugrįžę į mokyklą, mokytojai turėjo atsakyti į pateiktus klausimus apie Juozą Zikarą.

Tikybos ir muzikos mokytojams mokiniai pristatė spektaklį „Laimingasis princas“. Po gražaus spektaklio mokytojai gamino „sielos kortas“ – tai savęs pažinimo metodas.

Rajono matematikai ir informatikai gilino savo žinias dirbdami „Geogebros“ kompiuterine programa. Braižė įvairių funkcijų grafikus, analizavo jų  priklausomybę nuo parametrų. Pasinaudoję animacija, stebėjo, kaip kinta funkcijų grafikai kintant atitinkamoms parametrų reikšmėms.

„Gamta – amžinasis gyvybės ratas, didžioji kūrybos įkvėpėja“ – tokia buvo lietuvių kalbos mokytojų užsiėmimo tema. Buvo skaitomos mokytojų sukurtos miniatiūros. Nustebino kūrybiškumo pliūpsnis, tikrai buvo kuo pasidžiaugti. Lietuvių kalbos mokytoja džiaugėsi galėdama pristatyti pačios sukurtą metodinę priemonę „Kalbotyros labirintais". Ant pagamintų medžių, kurie simbolizavo kalbų šeimas, mokytojai kabino vaisius – toms šeimoms priklausančias kalbas, žemėlapyje dėliojo korteles, sužinojo, kokius mūsų kalbos žodžius pasiskolino kitos tautos.

Pradinių klasių mokytojams buvo suorganizuota Tautinių drabužių ekspozicija. Autentiškus drabužius galima buvo pamatyti iš arti ir juos aptarti, palyginti, atpažinti, net pasimatuoti. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai apsilankė ikimokyklinio ugdymo grupėse, kur buvo pristatyti priešmokyklinukų ir kitų grupių darbai.

Kūno kultūros mokytojai susipažino su naujausiu sportiniu inventoriumi, patys išbandė, kaip jį naudoti pamokose. Dalyvavo estafetėse ir judriuosiuose žaidimuose, apžiūrėjo visas sportines erdves, skirtas sveikatos stiprinimui.

Gamtos mokslų mokytojai gilino dalykų žinias, pasikvietę biomedicinos mokslų daktarą Vaclovą Stukonį ir etnologijos mokslų daktarę Daivą Šeškauskaitę. Mokslininkai pristatė natūraliųjų pievų svarbą Lietuvos gamtovaizdžiui, mokė, kaip jas išsaugoti, bei patraukti mokinius tokiam darbui.

Po pietų visi mokytojai buvo pakviesti dalyvauti refleksijoje „Kūrybiškumo pamatas – laisvas vaizduotės pasaulis“. Dalyviai iš širdies gilumos teptuko potėpiais išliejo susikaupusias dienos mintis, jas nunešė aukštyn dekoruoti paukščių sparnai.

Gimnazijos bendruomenė dėkoja visiems dalyviams už gerą nuotaiką ir aktyvų dalyvavimą.    

tautiniai rubai
tautiniai rubai
 uzsienio k mokytojai
uzsienio k mokytojai
matematikai
matematikai
vadovai
vadovai
 
 lietuviu kalbos mokytojai
lietuviu kalbos mokytojai
Kūno kulyūros mokytojai
Kūno kulyūros mokytojai
Kūrybiškumas
Kūrybiškumas
Dovana
Dovana

                                                                            

Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos direktorė Gita Kubilienė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 11

Šią savaitę 76

Šį mėnesį 1107

Iš viso 149029

Renginių akimirkos