Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Spalio mėnesį Panevėžio rajono švietimo centras pradėjo įgyvendinti projektą „Medijų burbulai“. Projekto tikslas – ugdyti gebėjimą kritiškai vertinti žiniasklaidos turinį, formuoti visų trijų kartų bendravimo kultūrą naudojantis socialiniais tinklais ir gilinti jaunimo gebėjimus kurti medijų turinį vaizdais, garsais, tekstais.

Naujamiesčio, Paįstrio, Velžio gimnazijose bei Dembavos progimnazijoje vyksta Gerų naujienų televizijos organizuojamos praktinės veiklos, kurių metu mokiniai ir mokytojai mokosi kurti medijų turinį. Ypač svarbu tai, kad kartu su mokiniais ir mokytojais projekte dalyvaus ir mokinių tėvai bei Panevėžio rajono TAU Naujamiesčio ir Velžio fakultetų klausytojai. Suaugusiuosius kviesime į Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento specialisto Tomo Čeponio paskaitą „Informacinis karas dėl širdžių ir protų“, socialinių tinklų paslaptis atvers Arvidas Bendorius („Geležinė lapė“). Projekto dalyviai klausysis Lietuvos Respublikos Seimo narės Rasos Juknevičienės paskaitos „Informacinis karas: kaip išlikti nenugalėtiems“, prof. dr. Rimvydo Laužiko paskaitų „Informaciniai karai paveldo / istorijos komunikacijos erdvėje” bei „Informaciniai karai ir pilietiškumo ugdymas“. Žurnalistika besidomintis jaunimas Vilniuje susitiks su DELFI portalo žurnalistu Mindaugu Jackevičiumi ir sužinos, kaip gimsta naujienos.
Taigi projekto įgyvendinimo metu bus ugdomos visų trijų kartų medijų ir informacinio raštingumo (MIR) kompetencijos. Projekto dalyvė Agnė Gedyminaitė mano, kad „būtent šis projektas susprogdins apgaulių medijose burbulą bei iš tiesų padės mokiniams imti rūpintis tuo, kas vyksta aplink juos bei atsirinkti, kas yra melas, o kas tiesa“. Mes, projekto sumanytojai, tikimės, kad diskusijos apie medijų turinį persikels į šeimas, nes gebėjimas kritiškai vertinti informaciją bei atpažinti tikrą naujieną yra svarbus visų trijų kartų atstovams: vaikams, tėvams ir seneliams.
Projektą „Medijų burbulai“ įgyvendina Panevėžio rajono švietimo centras, finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Panevėžio rajono savivaldybės administracija

GNTV 7
GNTV 7
 
GNTV 9
GNTV 9
 GNTV 5
GNTV 5
 GNTV 6
GNTV 6


Projekto koordinatorė – Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja Renata Jankevičienė

Projekto įgyvendinimo darbo grupė: Birutė Gilienė (Dembava), Laura Šinkūnienė (Naujamiestis), Skaidra Čepelienė (Paįstrys), Asta Klydžienė (Velžys), Lina Šachova (PRŠC)

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 28

Šią savaitę 93

Šį mėnesį 1124

Iš viso 149046

Renginių akimirkos