Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Panevėžio rajono švietimo centras vykdo skaitymo skatinimo projektą „Neatrastas pasaulis knygose“, kurį  finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Į projekto veiklas mielai įsijungė ir Berčiūnų pagrindinė mokykla.

Kovo 22-ąją į biblioteką sugužėjo pradinių klasių mokiniai – jie  dalyvavo edukacinėje dailininkės, knygų vaikams iliustruotojos Sigutės Ach programoje „Akvarelės bibliotekai“. Pirmiausia pažiūrėjome vaizdo pamokėlę. Po to viešnia  demonstravo, kaip popieriaus lape išlieti akvarelės dėmelę – mažą spalvotą debesėlį. Pasirinkę dvi ar tris spalvas, visas išlieję popieriuje, vaikai turėjo atidžiai įsižiūrėti į gautą vaizdą, atpažinti, kokį daiktą  primena jų piešinukas, ir atlikti svarbiausią užduotį – sukurti pavadinimą bei jį užrašyti. Taip mokėsi statyti žodžių tiltus, kurie padės greičiau pasiekti dar neskaitytų knygų karalystę. Maloni dailininkė nė vienam kūrėjui negailėjo dėmesio, patarimų, pagyrimų. Ji teigė, kad žmogaus vaizduotei ir protui nėra ribų, kad kiekvienas gali save lavinti, o kūryba padeda pabėgti nuo nuobodulio.

Susitikimas jo dalyviams leido pajusti nuostabą, patirti atradimo džiaugsmą. Dauguma mokinių tvirtino, jog buvo labai įdomu ir norėtų daugiau panašių švenčių. Po vieną  darbelį vaikai paliko bibliotekai – rengsime parodėlę. O mokytoja Irena Miliukienė, apibendrindama edukacinę pamokėlę, teigė, jog tądien mokiniai gavo dvi dovanas. Pirmoji - pažintis su šiltu, šviesiu, kūrybinės energijos kupinu žmogumi, su kuriuo vaikams teko ir pabendrauti, ir pasimokyti iš jo. Antroji – Sigutės Ach piešinio reprodukcija, per kurią mažieji patenka į nuostabų fantazijos pasaulį, o jame – gražiausi vaizdai ir įdomiausių žodžių tiltai...

1
1
2
2
3
3
4
4

Berčiūnų pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Audronė Turulienė

Grįžti atgal

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 5

Šią savaitę 70

Šį mėnesį 1101

Iš viso 149023

Renginių akimirkos