Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Kovo 25–30 d. Porte (Portugalija) vyko Panevėžio rajono švietimo centro įgyvendinamo „Erasmus+“ projekto „MOVE-ON!“ mokymosi ir mokymo veiklos „Kas aš esu?“. Kiekviena mokymosi diena turėjo savo temą: „Aš individualus“, „Aš socialus“, „Aš profesionalus“, „Aš kultūringas“.

Projekto tikslinė grupė – edukatoriai (andragogai) ir moterys, vyresnės nei 50 metų. Kol edukatoriai diskutavo apie projekto įgyvendinimo rizikos faktorius, produktus, sklaidos galimybes, tikslinei grupei skirtas veiklas bei interneto svetainę, moterys dalyvavo įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse (piešimo, fotografijos, muzikos, šokio, teatro, poezijos ir kt.). Kartu su iš Estijos, Lenkijos, Lietuvos ir Vengrijos atvykusiomis moterimis į kūrybiškumo ugdymo veiklas įsitraukė net trisdešimt portugalių, kurios sužavėjo savo nuoširdumu, atvirumu ir šypsenomis.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė į susitikimą atvykusi viena žinomiausių Portugalijos rašytojų – Ana Luisa Amaral (plačiau: https://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Lu%C3%ADsa_Amaral), kurios  kūryba išversta į daugiau kaip dešimt pasaulio šalių. Pasiklausę jaudinančios Anos Luisos Amaral poezijos, projekto dalyviai bandė įvaldyti haiku meną. Tradicinį japonių haiku sudaro trys eilutės, kuriose skiemenys pasiskirsto taip: 5–7–5. Tiesa, ne visiems lengvai sekėsi filosofinę mintį įsprausti į taisyklingus haiku rėmus, tačiau drąsiausi kūrėjai savo poeziją, sukurtą anglų kalba, turėjo galimybę skaityti scenoje ir buvo palydėti audringais aplodismentais.

Visų mokymų metu ypatingas dėmesys buvo skirtas menui, projekto edukatorius sužavėjo įvairių CFPIMM (Portugalijos įstaigos, koordinuojančios projektą) andragogų meno metodų, taikomų mokymo veiklose gausa. Lietuvės taip pat sugebėjo nustebinti  ir projekto partnerius, ir šeimininkus. Atvertęs moterų rankomis sukurtą SĖKMĖS ISTORIJŲ knygą projekto koordinatorius Albano Vasconcelos dalijosi emocijomis: „Nuostabūs darbai!!! Jūs kitiems projekto partneriams labai aukštai iškėlėte kartelę!“. Švietimo centro vardu nuoširdžiai dėkojame projekto savanorei Viktorijai Paškevičienei ir visoms projekto dalyvėms, sukūrusioms knygą.

 Mokymų metu dažnai kartojome frazę: „Art from the heart“ („Menas iš širdies“), nes Albano Vasconcelos vadovaujami CFPIMM andragogai visus projekto dalyvius apgaubė ypatinga meno aura, išlaisvino penkiasdešimtmečių sielas ir pakvietė jas skrydžiui...

Haiku

Haiku
 

Skrendam
Skrendam
 
 Praktiniai darbai
Praktiniai darbai
 Sekmes istorijos
Sekmes istorijos

Renata Jankevičienė, projekto „MOVE-ON!“ koordinatorė

„Erasmus+“ KA2 programos projektas „MOVE-ON!“ (Nr. 2018-1-PT01-KA204-047314) finansuojamas remiant Europos Komisijai. Pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos panaudojimą.

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 6

Šią savaitę 71

Šį mėnesį 1102

Iš viso 149024

Renginių akimirkos