Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Nacionaliniai mokytojų kvalifikacijos tobulinimo renginių tyrimai atskleidžia, kad trumpalaikės (6 akad.) programos nėra efektyvios, neįmanoma pamatuoti, kaip tokiuose renginiuose įgytos žinios ar pagilintos mokytojų kompetencijos yra susiję su mokinių ugdymu ir daroma pažanga.  Tačiau mokykloms dažnai trūksta lėšų ilgalaikių programų įgyvendinimui. Panevėžio rajono švietimo centras, siekdamas padėti mokytojams ir jų mokiniams, aktyviai įgyvendina tarptautinius projektus bei rengia ilgalaikes programas. Viena iš tokių programų buvo įgyvendinta projekto „MOV-UP“ metu. Šioje programoje dalyvavo keturiolika Panevėžio rajono švietimo įstaigų bei Kėdainių, Rokiškio rajono bei Panevėžio atstovai.

Programos įgyvendinimo laikotarpiu vyko tarptautinių Maltos, Kretos, Italijos, Bulgarijos bei Turkijos švietimo įstaigų atstovų paskaitos, praktinės veiklos bei seminaras „Ugdymas iš vaiko perspektyvos“. Pirmąją seminaro dalį vedė  Panevėžio r. lopšelio-darželio „Smalsutis“ direktorė Daina Murauskienė, ji pristatė daugybę metodų ir eksperimentų, skirtų ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo mokiniams. Antroji seminaro dalis – veiklos mokyklose ir darželiuose. Pristatytus eksperimentus mokytojai ir auklėtojai išradingai ir kūrybiškai pritaikė savo pamokose ir veiklose, kuriose pakvietė dalyvauti ir projekto „MOV-UP“ ekspertes – Švietimo centro direktorę Jurgitą Vaitiekūnienę bei šio straipsnio autorę. Bendru mokyklų, darželių bei Švietimo centro susitarimu veiklos buvo filmuojamos, o vėliau aptariamos. Trečioji seminaro dalis – veiklų ir baigiamųjų darbų pristatymas Panevėžio rajono švietimo centre pradžiugino ir ekspertes, ir visus projekto dalyvius. Pristatydami baigiamuosius darbus mokytojai ir auklėtojai džiaugėsi savo sėkme, pasidalijo mintimis, kaip pamokose ir veiklose panaudojo visų projekto partnerių patirtį. Matyt, ši seminaro dalis ir buvo pati svarbiausia, nes mokytojų ir auklėtojų refleksija apie tai, kas pavyko ir ką kitą kartą darytų kitaip, pamokų ir veiklų video medžiagos aptarimas sukėlė diskusijų ir ginčų, o, anot sentencijos, „ginčuose gimsta tiesa“.

Seminaro pabaigoje projekto koordinatorė Jurgita Vaitiekūnienė, atsižvelgdama į dalyvavimo projekto veiklose aktyvumą, darželiuose vestų veiklų kokybę bei motyvacinius laiškus, paskelbė, kurie projekto dalyviai turės galimybę rugpjūčio 27–31 d. dalyvauti tarptautiniuose mokymuose, vyksiančiuose Varnoje, Bulgarijoje. Šį kartą Lietuvai ir Panevėžio rajonui atstovaus Naujamiesčio lopšelio-darželio „Bitutė“ direktorė Ramutė Skrickienė bei Dembavos lopšelio-darželio „Smalsutis“ auklėtoja Inga Širmulienė. Šių švietimo įstaigų vadovai bei Švietimo centro direktorė pasirašė bendradarbiavimo sutartis, įpareigojančias tarptautinių mokymų dalyvius ne tik atsakingai atstovauti, bet ir grįžus iš mokymų skleisti įgytą patirtį.

Neliko neapdovanoti ir kiti mokytojai bei auklėtojai: jiems įtekti dalyvavimo ilgalaikėje programoje pažymėjimai; padėkos jų mokykloms, ne tik sudariusioms sąlygas savo atstovams dalyvauti seminaruose, bet ir pakvietusioms projekto ekspertus stebėti pamokų ir veiklų. Kitais mokslo metais projekto dalyviai eksperimentinę veiklą mokyklose galės organizuoti naudodamiesi projekto asistentės Erikos Jankevičiūtės iš anglų kalbos išversta Turkijos „DOGA“ mokyklų tinklo knygele „Eksperimentuok“ (iliustruotoja Evelina Kurtinaitytė, ISBN 978-9955-543-36-7), Velžio lopšelio-darželio auklėtojos Evelinos Pšetulskienės bei šio darželio savanorės Aylin Sogut (Turkija) išversta metodine medžiaga „Žaidimų knyga“.

Tarptautinio „Erasmus+“ programos KA3 projekto „MOV-UP“ pilnasis pavadinimas „Ankstyvasis ugdymas – tvarios motyvacijos ir gyvenimiškų vertybių kūrimas“ („EARLY CHILDHOOD EDUCATION – BUILDING SUSTAINABLE MOTIVATION AND VALUE PARADIGM FOR LIFE“, Nr. MOV-UP 580339-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA3-IPI-SOC-IN).

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

projektas MOV UP 4
projektas MOV UP 4
 
  projektas MOV UP 2
projektas MOV UP 2
 
 
projektas MOV UP 3
projektas MOV UP 3
  projektas MOV UP 1
projektas MOV UP 1
 

 

Renata Jankevičienė, Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja,
projekto„ MOV-UP“ ekspertė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 23

Šią savaitę 88

Šį mėnesį 1119

Iš viso 149041

Renginių akimirkos