Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Klasių vadovams XXI a. tenka sudėtingas vaidmuo: į klasės vadovo veiklą integruoti įvairias programas, rūpintis mokinių emocine būsena, fiksuoti auklėtinių mokymosi pažangą. Nepaisant to, būtina užmegzti tvirtus emocinius ryšius ir padėti mokiniams spręsti įvairias mokykloje iškylančias problemas.

Beveik prieš metus kilusi idėja įkurti klasių auklėtojų metodinį būrelį dabar jau tapo realiais klasių vadovų susitikimais. 2017 m. įvyko kvalifikacijos tobulinimo renginys „Interaktyvių metodų darbe su vaikais taikymas“, o 2018 m. sausio mėn. metodine patirtimi su rajono klasių vadovais dalijosi dvi Velžio gimnazijos atstovės: direktoriaus pavaduotoja Vaida Šiaučiūnė ir istorijos mokytoja Asta Klydžienė.

Vaida, sertifikuota regioninė AFLATOUN trenerė Lietuvoje, pristatė AFLATOUN SOCIALINIO IR FINANSINIO RAŠTINGUMO PROGRAMĄ. Lietuvoje dar tik pirmuosius žingsnius žengianti programa yra populiari daugelyje Europos šalių. Šios programos misija – skatinti vaikus ir jaunimą įgalinti save socialiai ir ekonomiškai tam, kad gerintų savo gyvenimą bei kurtų teisingesnį pasaulį. Susidomėjusiems minėta tema lektorė pasiūlė keletą knygų, kuriose pristatomi aktyvūs darbo su mokiniais metodai.

Chris Johnston "House of Games"
Augusto Boal "Games for Actors and Non-Actors"
Robert Chambers "Participatory workshops - a sourcebook of 21 sets of ideas and activities"
A.Boal „Troškimų vaivorykštė“

Velžio gimnazijos klasių vadovų metodinio būrelio pirmininkė Asta Klydžienė turi ne tik didelę vadovavimo klasei patirtį, bet yra parengusi klasių valandėlių aprašymų, kurie publikuojami metodiniame rinkinyje „Debatų metodikos integravimas į formaliojo švietimo sistemą“ (https://drive.google.com/…/1bdBzKCbJfzTuBHXbtKMPWuhRr4…/view), skirtame klasių vadovams. Asta pristatė ir projekto „Medijų burbulai“ įgyvendinimo metu parengtą metodinę medžiagą, padedančią ugdyti mokinių pilietiškumą ir atpažinti tikras naujienas.

Metodiniame pasitarime dalyvavę Berčiūnų, Žibartonių, Paliūniškio, Karsakiškio Strazdelio, Linkaučių pagrindinių mokyklų bei Velžio, Paįstrio ir Smilgių gimnazijų klasių vadovai išbandė aktyvius metodus, dalijosi patirtimi, diskutavo apie įvairių problemų, su kuriomis susiduria klasių auklėtojai, sprendimo būdus.

klasiu aukletojos 2
klasiu aukletojos 2
 
klasiu aukletojos 1
klasiu aukletojos 1
 
klasiu aukletojos 4
klasiu aukletojos 4
 
 klasiu aukletojos 3
klasiu aukletojos 3

Renata Jankevičienė, PRŠC direktoriaus pavaduotoja

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 10

Šią savaitę 75

Šį mėnesį 1106

Iš viso 149028

Renginių akimirkos