Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Sausio 18 d. Panevėžio r. Velžio gimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena – Karjeros diena 2018. Renginio tikslas – įkvėpti, motyvuoti, skatinti jaunimą rinktis patinkančias specialybes ir profesijas, kurios ateityje garantuotų mėgiamą darbą ar paskatintų kurti savo verslą.

Veiklų buvo daug ir įvairių: pirmąją pamoką 1–4 bei 5–8 kl. mokiniai piešė arba darė koliažą, kurio tema – „Mano svajonių profesija“. Gimnazistai „matavosi“ profesiją ir sudarinėjo asmeninį kompetencijų sąrašą atsižvelgdami į tai, kokių kompetencijų reikia norimos profesijos atstovui.

Greitai besikeičiančiame pasaulyje jaunimui nėra lengva apsispręsti, kokį kelią pasirinkti. Ne visada norai ir svajonės dera su realiomis galimybėmis ar mokymosi rezultatais. Be to, kartais sunku suprasti, ką siūlo universitetai ar konkreti programa, todėl susitikimas su aukštųjų mokyklų atstovais ir buvo  galimybė viską išsiaiškinti: palyginti skirtingų mokymo įstaigų siūlomų studijų krypčių skirtumus ir panašumus, privalumus ir trūkumus, gyvenimo sąlygas ir veiklos galimybes.

Ypač vertingi buvo susitikimai su buvusiais gimnazistais: Ignu ( studijuoja VGTU), Gabija (studijuoja Anglijoje), Justina (dirba policijoje) bei praktinė veikla su Jaunimo užimtumo skyriaus vyr. specialiste  Vilanda Gustaite. Individualaus ugdymo plano sudarymo  galimybes pristatė už karjeros veiklas Velžio gimnazijoje atsakinga mokytoja Asta Klydžienė.

UAB „Kalba.lt“ atstovas paskaitos „Teisingas karjeros kelias ir studijos užsienyje:  nuo ko pradėti“ metu supažindino su galimybėmis studijuoti užsienyje. Apie asmeninę patirtį (studijas Notingemo  universitete) kalbėjo Daumantas Simėnas, jis baigė politikos mokslus ir noriai pasidalino savo sėkmės istorija bei pasakojo apie ateities planus.

Vertingi susitikimai vyko su Panevėžio apskrities priešgaisrinės Gelbėjimo tarnybos atstovais, VŠĮ Panevėžio miesto  greitosios  medicinos pagalbos stoties pareigūnais ir Lietuvos Respublikos muitinės pareigūnais. Labiausiai visus sužavėjo susitikimas su  Lietuvos kariuomenės „Geležinio vilko“ brigados Karaliaus Mindaugo husarų bataliono pajėgų kariais, mokinius sudomino technikos ir ginklų ekspozicija.

Triukšmingai ir sėkmingai praūžus „Karjeros dienai 2018“ dėkojame visiems už bendrystę, kantrybę, supratimą, lankstumą, pagalbą vykdant suplanuotas veiklas.

 Karjeros diena 1
Karjeros diena 1
Karjeros diena 4
Karjeros diena 4
 
Karjeros diena 2
Karjeros diena 2
 
Karjeros diena 3
Karjeros diena 3
 

 Asta Klydžienė, Dalia Kukenienė, Panevėžio r. Velžio gimnazija

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 13

Šią savaitę 78

Šį mėnesį 1109

Iš viso 149031

Renginių akimirkos