Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Gegužės 17 dieną Panevėžio rajono gamtos mokslų mokytojai vyko į Kauno rajono Kulautuvos pagrindinės mokyklos chemijos mokytojos ekspertės Kolombos Bulotienės gerosios patirties pristatymą „Mokinių tiriamoji veikla – pasirengimas brandos darbui“.

Kulautuva – dešiniojo Nemuno kranto pušyne paskendęs miestelis 19 kilometrų nuo Kauno. Šalia mokyklos prasideda entomologinis draustinis,  užimantis 27 ha ploto, Nerėpos upelio slėnį, skirtas  vienintelei žinomai Lietuvoje kalninių apsiuvų populiacijai ir kitų retų rūšių vabzdžių apsaugojimui.

Mokytoja Kolomba Bulotienė pakvietė į savo kabinetą, kuriame daugybė mokinių tiriamosios veiklos darbų pavyzdžių. „Valandų neskaičiuoju“, – šypsosi mokytoja ir mums dėsto tiriamosios veiklos privalumus: gerėja ugdymo kokybė,  susiejamas mokslas su praktine veikla, skatinamas bendradarbiavimas. Socialiai atsakingais tyrimais ir inovacijomis grįstu mokymu galima sudominti mokinius, kad padėtume mokslinio mąstymo ir pažintinių gebėjimų ugdymo pagrindus, reikalingus integravimuisi į visuomenę ir darbo rinką.

Mokytojos Kolombos Bulotienės parengti mokiniai dalyvavo respublikiniuose konkursuose „Mano žvilgsnis į supantį pasaulį“, jaunųjų mokslininkų konkurse, pristatė triamąją veiklą užsienio šalyse. Susipažinę su turtinga mokytojos patirtimi, apsilankėme ir Kauno botanikos sode.

Kulautuva 1
Kulautuva 1
 
Kulautuva 2
Kulautuva 2
 

 Panevėžio r. gamtos mokslų mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Almonė Šalkauskienė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 10

Šią savaitę 75

Šį mėnesį 1106

Iš viso 149028

Renginių akimirkos