Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Gruodžio 9 d. į Panevėžio rajono savivaldybės didžiąją salę sugužėjo gausybė vaikų, nešinų pučiamaisiais instrumentais. Konkurso dalyvius pasveikino Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis.

Renginio organizatorė Jurgita Vaitiekūnienė pristatydama akciją žaismingai pakvietė vaikus „kovoti ne kumščiais, o prasmingais darbais bei gražia muzika“. Taip prasidėjo orkestrų konkursas „Mąstyk kiTAIP“, tapęs tarptautinės akcijos „16 dienų prieš smurtą“ dalimi.

Taisykles orkestrų atstovams pristatė Panevėžio rajono švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Remigijus Vilys.

Panevėžio ir Pasvalio rajonų jaunieji muzikantai buvo vertinami atliekant įvairias užduotis. Jie varžėsi prisistatydami, stengdamiesi kuo ilgiau pūsti pučiamąjį instrumentą. Decibelais buvo matuojamas kiekvieno orkestro skleidžiamo garso stiprumas, jaunieji muzikantai turėjo atpažinti, kokiu instrumentu groja scenoje pasislėpę jų vadovai. Linksmiausia užduotis buvo vieno komandos atstovo bandymas užrištomis akimis ir girdint tik muzikinę draugų pagalbą pasiekti tikslą ir mušti gongą.

Linksmos užduotys sukūrė draugišką atmosferą, visi muzikinės kovos dalyviai buvo apdovanoti medaliais, saldainiais bei draugiškai pasivaišino Panevėžio rajono mero dovanotu šakočiu.

Akcijos organizatoriai pasiekė savo tikslą pakeisti ydingą jaunuolių įsitikinimą, kad tarpusavyje varžytis galima tik žodžiais ir veiksmais, bei paskatino juos ugdyti savo talentus.

Akciją, finansuotą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis, organizavo asociacija „Papasakok plačiau“ bendradarbiaudama su Panevėžio rajono švietimo centru.

kovos 3
kovos 3
kovos 2
kovos 2
kovos 1
kovos 1

 

Renata Jankevičienė,
Švietimo centro direktoriaus pavaduotoja

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 5

Šią savaitę 70

Šį mėnesį 1101

Iš viso 149023

Renginių akimirkos