Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Pažintis su Sigutės Ach knygos keliu

„Knyga augina asmenybę“. Taip pavadintas Lietuvos kultūros tarybos skaitymo skatinimo iniciatyvoms skirtas projektas, kurį vykdo Panevėžio rajono švietimo centras kartu su Panevėžio rajono mokyklų bibliotekomis.

Švietimo centre, balandžio 7 dieną Raguvos, Velžio gimnazijų, Paliūniškio ir Berčiūnų pagrindinių mokyklų bibliotekininkai bei aktyviausiai skaitantys 3–4 klasių mokiniai dalyvavo Sigutės Ach edukacinėje programoje „Knygos kelias“. Sigutė Ach – rašytoja, dailininkė iliustruotoja, Lietuvoje žinoma jau daugiau nei 20 metų, mylima ne tik už simpatiškus sparnuotus personažus, bet ir už nuostabius romantiškus tekstukus, šildančius širdis ir vaikams, ir suaugusiems.
Susitikimo dalyviai buvo sužavėti menininkės pasakojimu apie tai, kaip atsirado knyga. Sužinojo, koks knygos kelias nuo rankraščio iki įrišimo, išsiaiškino, kaip gimsta knygos, kaip jos spausdinamos, įrišamos, leidžiamos. Juk buvo toks laikas, kai karalystė turėjo tik dvi knygas. Jas skaityti galėjo tik karaliai. Šiais laikais yra kitaip, bet knyga neprarado savo vertės. Juk tas, kuris moka skaityti ir rašyti, yra laisvas. Knygos mums padeda lavinti kalbą ir žodyną. Jos moko mus išreikšti save ir suvokti, ką kiti žmonės sako ir rašo. Knygų skaitymas suteikia galimybę vertinti ir turėti savo nuomonę. Atvėrusi žodžių skrynelę, rašytoja leido kiekvienam iš jos pasirinkti po žodį. ,,Ši skrynelė neužsidaro, nes kalba – kaip vanduo. Knyga atsirado tik todėl, kad žmonės kalbėjo. Vertingiausia knygos dalis – tekstas. O tekstas susideda iš žodžių. Įsigilinę į žodžio prasmę, pajuntame, ką galime su juo sukurti“, - sakė viešnia.
Edukacinės pamokėlės metu kiekvienas mokinys turėjo progos pats patirti kūrybos džiaugsmą – pasinerti į nebandytą veiklą. Viešnia išmokė mažuosius pasigaminti dailią knygelę, kurią galėjo paženklinti antspaudu. Pati dailininkė teigė, jog kiekvienas susitikimo dalyvis galėjo pabūti ir rašytoju, ir spaustuvininku, ir leidėju, ir vienos seniausių pasaulio profesijų – knygrišio – atstovu.
Atvira, besišypsanti, draugiška ir šilta menininkė paliko nepakartojamą įspūdį visiems susirinkusiesiems. O tai, ką ji įdėjo į jaunųjų skaitytojų širdeles, gyvens ilgai ir augins asmenybes.

Sigute 1   Sigute 2   Sigute 3   Sigute 4   Sigute 5

Loreta Šalčiūnienė, projekto vadovė

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 6

Šią savaitę 71

Šį mėnesį 1102

Iš viso 149024

Renginių akimirkos