Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Praktinė konferencija „Kūrybinės dirbtuvės – 2016“ Ramygaloje

Ramygalos gimnazijoje ir Ramygalos lopšelyje-darželyje „Gandriukas“ įvyko praktinė konferencija „Kūrybinės dirbtuvės-2016“

Panevėžio rajono švietimo centras nuolat ieško įvairių mokytojų kvalifikacijos tobulinimo formų, organizuoja seminarus, paskaitas, konferencijas. Vienas iš įdomiausių renginių nuo 2013 m. vykstanti praktinė konferencija – „Kūrybinės dirbtuvės“. Šio renginio tikslas – ugdyti mokytojų kūrybiškumą bei skatinti dalytis darbo su mokiniais sėkmės istorijomis. Pirmoji konferencija vyko Velžio gimnazijoje, po metų duris svetingai atvėrė Raguvos gimnazija, pernai rajono švietimo darbuotojai susibūrė Naujamiesčio vidurinėje mokykloje ir lopšelyje-darželyje „Bitutė“, o 2016 m. savo kūrybiškumu ir išradingumu nustebino Ramygalos gimnazijos ir Ramygalos lopšelio-darželio „Gandriukas“ pedagoginiai darbuotojai.

Saulėtą kovo 24-osios rytą Ramygalos gimnazijos kolektyvas pasitiko net 314 konferencijos dalyvių. Buvo ir nerimo, konferenciją planuota pradėti aktų salėje, tačiau toks gausus Panevėžio rajono mokytojų būrys čia negalėjo sutilpti. Išradingi gimnazijos šeimininkai rado puikią išeitį – iš aktų salės vyko tiesioginė transliacija į dvi greta esančias patalpas, todėl visi renginio dalyviai galėjo išgirsti Panevėžio rajono mero Povilo Žagunio, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Kęstučio Rimkaus ir Švietimo centro direktorės Jurgitos Vaitiekūnienės sveikinimo žodžius. Vėliau visi konferencijos dalyviai klausėsi žurnalisto, konsultanto, televizijos laidų vedėjo, lektoriaus Giedriaus Drukteinio paskaitos „Mokytojo įvaizdis šiuolaikinėje visuomenėje“. Galbūt daugelį šokiravo pirmasis retorinis lektoriaus klausimas ir atsakymas: „Koks mokytojo įvaizdis šiuolaikinėje visuomenėje? Blogas!“ G. Drukteinis pateikė įvairių pavyzdžių, kaip mokytojai gali laužyti nusistovėjusius stereotipus ir siekti originalumo. Vieni sutiko su tvirta G.Drukteinio nuomone, kiti prieštaravo, tačiau, be abejo, lektorius privertė susimąstyti, ko turi siekti kiekvienas mokytojas, norėdamas būti įdomus XXI a. informacijos sraute skęstančiam mokiniui.

Antroji konferencijos dalis vyko įvairiose lopšelio-darželio, gimnazijos ir socialinių partnerių erdvėse. Ikimokyklinio ugdymo specialistus pasitiko Ramygalos lopšelio-darželio „Gandriukas“ kolektyvas, vadovaujamas direktorės Almos Simonavičienės. Darželyje vyko atviros veikos „Velykinio kiškučio trobelė“, „Pavasaris ant gandro sparnų“, „Pasiilgome gandrų“, buvo pasakojamos sėkmės istorijos, demonstruojami stendiniai pranešimai. Gimnazijoje mokytojai išsiskirstė į anglų kalbos, dailės, dorinio ir meninio ugdymo, kūno kultūros, specialiųjų, socialinių pedagogų, psichologų, pradinio ugdymo, socialinių mokslų, matematikos ir informacinių technologijų, gamtos mokslų, lietuvių kalbos mokytojų darbo grupes. Kiekvienos grupės lektoriai – Ramygalos gimnazijos mokytojai – nuoširdžiai ir išradingai dalijosi savo patirtimi, pateikė įdomių mokymosi prasmės ieškojimo pavyzdžių. Švietimo įstaigų direktoriai, pavaduotojai ugdymui, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus bei Švietimo centro atstovai dalyvavo G.Drukteinio paskaitoje, kurios pagrindinę mintį galima būtų įvardinti žydų tautos patarle: „Mokslo šaknys saldžios ir vaisiai saldūs“. Kiekvienoje darbo grupėje buvo iškelta probleminių XXI a. mokinių ugdymo klausimų ir pateikta pavyzdžių, kaip juos išspręsti.

Apibendrinti veiklų ir pasidalyti įspūdžiais visi susirinko į aktų salę. Kiekvienos grupės atstovai pristatė pagrindinę praktinės konferencijos „Kūrybinės dirbtuvės – 2016“ darbo grupės idėją šmaikščiai ją susiedami su scenoje besipuikuojančia milžiniška virve – Ramygalos gimnazijos sportininkų stiprybės simboliu. Renginio pabaigoje iš margaspalvių darbo grupių parengtų mozaikos gabalėlių scenoje buvo sudėliotas įspūdingo didžio margutis, primenantis, jog artėja spalvingiausia metų šventė – šv. Velykos. Konferencijos dalyviai įsitikino, kad Ramygalos gimnazijos mokytojai pasirengę kurti kūrybiško mokytojo įvaizdį ir gali didžiuotis ne tik savo sportininkais, bet ir sumaniais vadovais – A.Adašiūnu bei R.Petrulyte – sugebančiais suburti visą gimnazijos komandą simboliniam virvės traukimui ir nuolatiniam gimnazijos bendruomenės judėjimui į priekį.

Burtų keliu paaiškėjo, kad kitais mokslo metais Panevėžio rajono švietimo centras praktinę konferenciją „Kūrybinės dirbtuvės-2017“ organizuos kartu su Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazija.

Renata Jankevičienė,

Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 23

Šią savaitę 88

Šį mėnesį 1119

Iš viso 149041

Renginių akimirkos