Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

televizija

televizija

Ištikimi „Tėvynės“ skaitytojai tikrai prisimena, kai prieš keletą metų Naujamiesčio klubas „Menų sala“ kvietė savaitgaliais sėsti prie televizorių ekranų ir mėgautis vaizdo pasakojimais apie rajono menininkus.

Šį rudenį, tos pačios „Menų salos“, vadovaujamos Daliaus Dirsės, iniciatyva, vykdant vietos projektą „Šviesos sala“, įgyvendinamas pagal Panevėžio rajono 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos II prioriteto priemonę „Gyventojų aktyvumo, verslumo iniciatyvų skatinimas, krašto tradicijų puoselėjimas“ Nr. PANE-LEADER-6B-JV-8-1-2018 projektą, sukurta dvylika kaimo mokytojų portretų. „Pasirinkau: gyventi ir mokyti kaime“ – tai visas penkias televizijos laidas, kurios bus parodytos TV8 kanalu šeštadienių popietėmis, vienijantis motyvas.

Simboliška, kad prasidėjus naujiems mokslo metams, visą rugsėjį, vienintelis rajone svariausio titulo savininkas –  Lietuvos Metų Mokytojas ( 2007 ) Dalius Dirsė kviečia apie mokytojystę kalbėti kolegas – Metų Mokytojais išrinktus savame krašte ( nominacija Panevėžio rajono savivaldybėje įsteigta 2005 metais ir per tą laiką pagerbta šešiolika kaimiškose teritorijose dirbančių padagogų ).

Retai nutinka, kad tiek daug televizijos eterio būtų skiriama Mokytojui. Todėl verta didžiuotis, kad dėmesio sulaukia labiausiai savo darbui atsidavę profesionalai –  pabrėžiant ne tik jų mokinių pasiekimus, bet ir reikšmingą indėlį pedagogikos srityje – ugdantys visuomenės demokratines, kultūros, bendražmogiškąsias bei pilietines vertybes; tiek jokiomis oficialiomis premijomis ar garbės ženklais nepagerbti, bet vedini idėjos, tiesiog pašaukimo – gyventi ir mokyti kaime. Akivaizdu, kad toks apsisprendimas – iššūkis. Ir šios dienos, Lietuvos švietimo sistemą ištikusios krizės akivaizdoje, ir dar dėl nemažiau svarbaus aspekto: mokytojauti išskirtinai žemdirbiškame rajone – taip pat nemenkas išmėginimas, kadangi vertybių skalėje mokytojas – ne pačiose autoritetingiausiose pozicijose. Veikiau – aptarnaujančiojo, patarnaujančiojo amplua.

Savaisiais šviesuliais, beje, projektas neatsitiktinai vadinasi „Šviesos sala“, kviečiame džiaugtis nuo rugsėjo 7-osios iki spalio 5-osios. Nespėjusieji pažiūrėti premjerinių laidų, visuomet jas ras TV3 play galerijoje. Na, o šiandien, 15.30 val. TV8 eteris priklauso Upytės Antano Belazaro pagrindinės mokyklos mokytojai Daliai Greviškienei ir Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijoje mokytojaujančioms Rasai Vyšniauskienei ir Daivai Adamkevičienei. Kitą šeštadienį, rugsėjo 14 d. 15.30 val. – susitiksime su Vadoklių pagrindinės mokyklos mokytoja Valerija Miškiniene ir vyriška komanda iš Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos – Rimantu Praniu ir Vytautu Gutausku.

.

Projekto vadovas Dalius Dirsė

Laukite tęsinio...

Grįžti atgal

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 30

Šią savaitę 95

Šį mėnesį 1126

Iš viso 149048

Renginių akimirkos