Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Birželio 5 d. Dembavos lopšelio-darželio „Smalsutis“ direktorė Daina Murauskienė ir auklėtoja Inga Širmulienė, aktyviai dalyvaujančios Panevėžio rajono švietimo centro įgyvendiname tarptautiniame „Erasmus+“ KA3 projekte „MOV-UP“, pakvietė vaikučius remiantis projekto partnerių Kretos universiteto metodika  tyrinėti Čičinsko kalną.

Diena lopšelyje-darželyje „Smalsutis“ prasidėjo padavimo apie piktąjį poną Čičinską ir prasmegusį jo dvarą aptarimu. Vaikai laba išradingai atsakinėjo į auklėtojų klausimus apie padavimą ir stebino bei linksmino netikėtais minčių vingiais.

Vėliau jie kartu su tėveliais ir auklėtojomis sėdo į Švietimo centro autobusą ir išvyko ieškoti prasmegusio dvaro bei įrodymų, jog Čičinsko kalnas labai senas. Auklėtoja Inga Širmulienė mažiesiems ir juos lydėjusiems tėveliams išdalijo  užduotėles, patys vaikai turėjo pasirinkti, kuriuo keliu eiti: ar remiantis schema pasukti į dešinę, ar į kairę. Atidžiai stebėdami aplinką vaikai turėjo surasti tikslią vietą, kurioje auklėtoja nufotografavo kalno medžius ir senus kelmus, o ją suradę naudodamiesi planšetėmis nufotografuoti. Vaikams labai patiko stebint kelmus ir jų rieves skaičiuoti, kiek medžiui buvo metų, gavus medžio lapą atspėti, koks tai medis bei surasti jį savo aplinkoje. Ypač smagu smalsučiams buvo savo mažomis rankytėmis apglėbti stipriausius Čičinsko kalno galiūnus – milžiniškus ąžuolus ir prisiglausti prie jų tvirto kamieno. Vaikai tyrinėjo ir kitus Čičinsko kalno augalus: mokėsi ne tik juos pažinti, bet ir užrašyti jų pavadinimus, sukurti kalno maketą.

Labiausiai visus nudžiugino vienas mažasis tyrinėtojas, kuris, paklaustas ar žino, koks augalas jo rankose, ir išgirdęs atsakymą, jog tai dobiliukas, rimtai paklausė: „O kodėl jis dobiliukas?“. Vaikų noras suprasti juos supančią aplinką ir yra svarbiausias auklėtojos Ingos ir visos projekto „MOV-UP“ darbo grupės įgyvendinimo rezultatas.

„Erasmus+“ KA3 projektas „Ankstyvasis ugdymas – tvarios motyvacijos ir gyvenimiškų vertybių kūrimas“ („Early childhood education – building sustainable motivation and value paradigm for life“, „MOV-UP“) finansuojamas remiant Europos Komisijai.

 Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 1
Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 1
Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 2
Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 2
 
 Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 3
Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 3
 Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 4
Tyrinėjimai ant Čičinsko kalno 4

 Projekto „MOV-UP“ darbo grupės informacija

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 35

Šią savaitę 100

Šį mėnesį 1131

Iš viso 149053

Renginių akimirkos