Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Mokykla be sienų! Tai principas, kuriuo vis dažniau grindžiamas šiuolaikinis mokymas(is). Mokytis ne tik klasėje, ne tik iš vadovėlio tampa įprastu reiškiniu ar net būtinybe. Šių dienų jaunuoliui svarbu ne tik tekstas, bet ir garsas, vaizdas, dinamika. Tad jie mieliau mokosi naudodami kompiuterines programas, internetą, įvairias svetaines. Dažniausiai ši ugdomoji medžiaga būna anglų kalba, tad mokytojams labai svarbu kalbinių kompetencijų ugdymas.

Rugpjūčio 26 d.– rugsėjo 2d. mes, Velžio gimnazijos mokytojos L. Janušauskienė ir A. Paulauskienė, gilinome anglų kalbos žinias ir tobulinome šnekamosios kalbos įgūdžius modernioje, tarptautiniu mastu akredituotoje anglų kalbos mokykloje Linguatime School of English Sliemos mieste Maltoje. Mokykloje mokosi, bendrauja ir bendradarbiauja įvairių pasaulio šalių žmonės. Visi studentai išskirstomi į grupes pagal savo anglų kalbos žinių lygmenį. Pamokų metu, tobulindamos anglų kalbos įgūdžius, sužinojome apie Japonijos, Turkijos, Italijos, Ispanijos, Prancūzijos, Panamos, Kolumbijos ir kt. šalių papročius, paauglių ir tėvų santykius, taisykles ir tvarką mokyklose. Tuo pačiu turėjome galimybę pristatyti savo šalį – Lietuvą. Mus sužavėjo šios mokyklos mokytojų ir kitų darbuotojų geranoriškas požiūris į atvykusius studentus, pozityvi nuotaika, paslaugumas ir noras pagelbėti.

Laisvu nuo užsiėmimų laiku domėjomės Maltos istorija, kultūra, švietimo sistema. Ypatingą įspūdį paliko apsilankymas Maltos sostinėje Valetoje, kuri yra įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Nemažiau įspūdinga ir senoji sostinė Mdina. Tai seniausias Maltos miestas. Čia gyvena tik keli šimtai žmonių, tad ji vadinama Tyliuoju Miestu. Malta – viena iš tankiausiai apgyvendintų šalių pasaulyje. Miestų gatvės siauros, tad transporto priemonių vairuotojų meistriškumas ir tolerancija išties stebina. Viena iš Matai priklausančių salų – Gozo – yra gana svarbi aprūpinant šalį maisto produktais. Ji garsi savo kraštovaizdžiu ir istoriniais paminklais, kurie datuojami net 5000 m. pr.m.e.

Tokie kursai suteikia galimybę pagilinti anglų šnekamosios kalbos įgūdžius bei pažinti kitų šalių kultūrą. Kursai vyko pagal Velžio gimnazijoje vykdomą Erasmus+ KA1 projektą „Transformaciniai lyderiai – pokyčių iniciatoriai”. Šio projekto įgyvendinimui finansinę paramą suteikė Europos Sąjunga.

 Mokymų grupė
Mokymų grupė
 Lina Janušauskienė ir Angelė Paulauskienė
Lina Janušauskienė ir Angelė Paulauskienė
Maltos sostinė Valeta
Maltos sostinė Valeta
Gozo sala
Gozo sala

Lina Janušauskienė
Angelė Paulauskienė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 25

Šią savaitę 90

Šį mėnesį 1121

Iš viso 149043

Renginių akimirkos