Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Artūras Šiukšta

Artūras Šiukšta
Birželio 6 d. Panevėžio rajono švietimo centre Lietuvos blaivybės draugijos „Baltų ainiai“ Klaipėdos padalinio pirmininko, Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos nario Artūro Šiukštos paskaita prasidėjo projektas „Pažink save ir kitus“. Projekto, kurį remia Panevėžio rajono savivaldybė, tikslas – gilinti mokytojų profesines kompetencijas ir didinti atsakomybę į dėstomus dalykus integruojant Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai bendrąją programą.

Švietimo centras projektą parengė atsižvelgdamas tiek į visos Lietuvos, tiek ir į Panevėžio rajono mokytojų įvairiapusiškus minėtos programos vertinimus bei diskusijas. Lektorius Artūras Šiukšta projekto dalyviams pristatė charakterio, vertybių formavimo tendencijas ir metodiką, pateikė pozityvaus bendravimo šeimoje praktinių rekomendacijų. Daug dėmesio buvo skiriama lytinių priklausomybių „pornografijos socialinės bombos“ temai. Visos minėtos temos ir problemos puikiai žinomos, tačiau vidutinio amžiaus mokytojams (beje, seminare dalyvavo vien moterys) sudėtinga kalbėtis su paaugliais lytinių priklausomybių temomis, nes dažnai pritrūksta moksliniais tyrimais pagrįstų argumentų. Manome, kad šią spragą lektorius Artūras Šiukšta puikiai užpildė ne tik vesdamas seminarą, bet ir palikdamas seminaro medžiagą bei paaiškindamas, kaip ja naudotis mokyklose kalbantis su kolegomis, mokinių tėvais ir mokiniais.

Medžiaga jau išsiųsta visiems užsiregistravusiems seminaro dalyviams (mokytojams bei kai kurių rajono mokyklų vadovų deleguotiems visuomenės sveikatos priežiūros specialistams). Nuoširdžiai tikimės, kad ji neliks kompiuteryje, bet bus pristatyta visų projekte dalyvaujančių mokyklų bendruomenėms.

Renata Jankevičienė, projekto „Pažink save ir kitus“ koordinatorė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 1

Šią savaitę 66

Šį mėnesį 1097

Iš viso 149019

Renginių akimirkos