Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Rugpjūčio 22–25 d. Jurgita Vaitiekūnienė ir Renata Jankevičienė (Panevėžio rajono švietimo centras) vedė mokymus privačioje Stambulo DOĞA mokykloje.

Įdomu tai, kad mokyklos logotipe yra užrašas SUCCESS = DOĞA (SĖKMĖ = GAMTA). Tai turbūt būtų galima pavadinti mokyklos filosofija. Gamtos pažinimas, tyrinėjimai, eksperimentai – tai DOĞA mokyklos mokinių kasdienybė. Mokykloje yra zoologijos sodas, kuriame vaikštinėja kupranugariai, stručiai, flamingai... Mokiniai ne tik prižiūri ponius ir didelį būrį žirgų, bet ir jodinėja. Kalnai, miškai, gėlynai, šiltnamiai, daržai, sodai ir juose vaikštinėjantys povai sukuria ypatingą mokyklos aurą. Daugybė lauko klasių, kurios pažymėtos simboliais (pavyzdžiui, π klasė yra skirta matematikos mokymuisi). Senovinėse krosnyse mokiniai patys kepa duoną, gamina sūrį, ne tik augina, bet ir marinuoja įvairias daržoves. Taigi ant pietų stalo puikuojasi vaikų užauginti ir pagaminti ekologiški produktai.

Šios mokyklos mokytojai be galo motyvuoti ir energingi (norint patekti į DOĞA mokyklą, būtina ne tik turėti diplomą, bet ir lankyti papildomus kursus, dalyvauti sudėtingame atrankos procese). Kiekvienas mokinys čia svarbus ir laukiamas. Tuo turėjome galimybę įsitikinti, kai projekto dalyvius pietauti lydėjęs mokytojas susitiko savo mokinuką. Kol jie šiltai sveikinosi ir kalbėjosi, visa svečių delegacija kantriai laukė.

Jurgitos Vaitiekūnienės ir Renatos Jankevičienės DOĞA mokykloje vestų mokymų tema – „Žaidimų ir eksperimentų gamtoje svarba ugdant emocinį intelektą“. Mokytojų mokymai – tai viena iš Panevėžio rajono švietimo centro įgyvendinamo „Erasmus+“ (KA3) projekto „Early Childhood Education – building sustainable motivation and value paradigm for life“ / „Ankstyvasis ugdymas – tvarios motyvacijos ir gyvenimiškų vertybių kūrimas“ (trumpasis pavadinimas MOV-UP, Nr.580339-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA3-IPI-SOC-IN) dalių. DOĞA mokyklos mokytojai ypač aktyviai ir kūrybiškai dalyvavo praktinėse veiklose, domėjosi, kaip organizuojamas ankstyvasis ekologinis ugdymas Lietuvoje.

Primename, kad birželio mėn. mokymus Panevėžio rajono švietimo centre vedė Kretos universiteto atstovai, o rudenį sulauksime svečių ne tik iš Turkijos DOĞA mokyklos, bet ir iš Italijos, Maltos, Bulgarijos. Projekto stiprybė – darni ir puikiai suformuota komanda: už mokytojų kvalifikaciją atsakingi asmenys, mokytojai praktikai ir universitetų profesoriai, besidomintys ankstyvuoju ugdymu. Tikimės, kad mūsų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams bei pradinių klasių mokytojams bus naudinga kitų šalių mokytojų patirtis. Neoficialus mūsų įgyvendinamo projekto kredo – „Laimingi vaikai mokosi geriau“. Artėjant Rugsėjo 1-ajai linkime mokytojams Panevėžio rajone sukurti ne tik estetiškas mokyklų aplinkas, bet kūrybiškai pritaikyti lauko erdves mokymosi proceso organizavimui bei šiose erdvėse matyti laimingus vaikus.

 doga 5
doga 5
 doga 7
doga 7
 doga 4
doga 4
doga 6
doga 6
 
 doga 2
doga 2
 doga 1
doga 1

 

Panevėžio rajono švietimo centro įgyvendinamo projekto „MOV-UP“ darbo grupės informacija

 

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai ir Panevėžio rajono savivaldybės tarybai. Šis pranešimas atspindi tik autorių požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 5

Šią savaitę 70

Šį mėnesį 1101

Iš viso 149023

Renginių akimirkos