Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Šias metais suaugusiųjų mokymosi savaitės renginių organizavimas sukėlė nemažai iššūkių. Suplanavę renginius sužinojome, kad teks dirbti ir mokytis tik nuotoliniu būdu, ne visi andragogai buvo tam pasiruošę, todėl teko redaguoti suaugusiųjų mokymosi savaitės  „Susitikime mokytis. Kartu mes galime“ renginių planą. Savaitės pavadinimas irgi skambėjo šiek tiek ironiškai, nes susitikti nebegalėjome. Tačiau dabar, žvelgdami iš laiko perspektyvos, suprantame, kad nors ir susitikome virtualiai, bet įsitikinome: „Kartu mes galime“.

Pirmasis suaugusiesiems skirtas renginys – rašytojos ir žurnalistės Akvilės Kavaliauskaitės vesti mokymai „Kūrybinis rašymas internetu“ subūrė didžiausią Panevėžio andragogų būrį. PRŠC, PRSVB, VVG, VSB, TAU, gimnazijų ir kultūros centrų atstovai aktyviai dalyvavo „Zoom“ platformoje vykusiuose mokymuose. Renginio lektorė dalijosi patarimais, kaip parašyti trumpą, bet įtraukiantį tekstą, kuris priverstų stabtelėti „skrolinančius“ socialinių tinklų vartotojus. Renginio sėkmę patvirtino tai, kad  dalyviai pateikė kūrybiškus namų darbus, kurie buvo aptarti antrąją mokymų dieną. Tikime, kad po šių mokymų Panevėžio rajono andragogai savo socialiniuose tinkluose suaugusiesiems gebės įtaigiau pristatyti teikimas paslaugas.

Žinoma, didžiausią pridėtinę vertę turi ilgalaikiai renginiai. Todėl norime pasidžiaugti Anglų kalbos mokymų (Intermediate 2) dalyviams suteikiamomis galimybėmis. Mokymų vadovė Rima Stongvilienė ypač vertina tęstinumą. Ji sako, kad jau antrus metus dėstydama tiems patiems grupės nariams ir matydama jų augimą, jaučia andragoginį džiaugsmą. Mokyti suaugusiuosius įdomu, bet ir nelengva, nes virtualioje „Teams“ aplinkoje besimokantieji susitinka jau pasibaigus darbo dienai, todėl kartais jaučiamas nuovargis. Tačiau virtualių susitikimų pabaigoje reflektuodami anglų kalba besimokantieji dažnai sako, kad ne tik išmoko naujų dalykų, bet ir puikiai „atsijungė“ nuo dienos įvykių ir jų sukeliamų problemų. Rezultatus didina ir besimokančiųjų atliekami namų darbai: žodžių mokymasis naudojantis „Memrise“ programėle, atliekant gramatikos užduotis pratybose ar skaitant tekstus bei rašant skaitytojo dienoraštį https://www.readworks.org interneto svetainėje.

Kita mokymosi forma, kuri buvo įtraukta į suaugusiųjų mokymosi savaitės renginių planą – savišvietos klubo „SAVI“ diskusija „Instagram – ateities reklamos forma?“. Diskusiją vedė Aušrinė Klydžytė, ji ne tik labai daug skaito, bet ir savo patirtimi nuoširdžiai ir įkvepiančiai dalijasi su „Instagram“ skaitytojais. Minėto socialinio tinklo vartotojai Aušrinės skelbiamus įrašus gali skaityti puslapyje „Skaityk ir ragauk“ (Instagram programėlėje ieškokite: skaityk_ir_ragauk arba susiraskite šią nuorodą: https://www.instagram.com/skaityk_ir_ragauk/). Aušrinės įrašai tikrai sudomins ir mėgstančius skaityti, ir šeimininkauti virtuvėje, nes ji ne tik aprašo perskaitytą grožinę literatūrą, bet ir pagamina toje literatūroje pristatytus receptus, pasidalina patiekalų nuotraukomis. „Zoom“ aplinkoje vykusios diskusijos dalyviai ilgokai diskutavo apie  „Instagram“ galimybes, o Aušrinė sumaniai atsakė į visus kilusius klausimus. Renginio pabaigoje diskusijos dalyvių literatūrines žinias patikrino „Quizizz“ programėle sukurtu testu. Tai buvo puikus jaunos moderatorės debiutas.

Paminėjome tik keletą Švietimo centro organizuotų renginių, skirtų suaugusiųjų mokymosi savaitei „Susitikime mokytis. Kartu mes galime“. Kaip matote, suaugusiųjų mokymosi nesustabdė tai, kad gyvename ir dirbame karantino sąlygomis. Drąsiai teigiame, kad ne tik prisitaikėme, bet ir radome naujų mokymosi būdų ir formų, todėl galime kantriai besimokydami viltingai laukti karantino pabaigos, kai vėl galėsime susitikti Švietimo centre.

Instagram
Instagram
 
Akvilė
Akvilė
 

   

Renata Jankevičienė, Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja, NSŠ iniciatyvinės grupės pirmininkė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 10

Šią savaitę 75

Šį mėnesį 1106

Iš viso 149028

Renginių akimirkos