Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Pasakų lagaminas
Pasakų lagaminas
Kai bibliotekose pristabdytos edukacijos – tinkamas laikas naujų veiklų kūrybai. Panevėžio rajono švietimo centro pakviesta prisijungti, Viešoji biblioteka jau pusę metų dalyvauja tarptautiniame ,,Erasmus+“ projekte.
Projekto „Teisės. Aktyvus pilietiškumas ir pagyvenusių žmonių vaidmuo visuomenėje“ tikslas – sukurti tiltą tarp kartų visuotinių teisių tema. Senjorai kartu su kultūros darbuotojais ir mokiniais pradėjo kurti pasakų lagaminus, kuriuose, remdamiesi Vaiko teisių konvencija (pvz. teisė į gyvybę, namus, mokslą ir kt.), metaforiškai perteiks tarptautinių pasakų turinį. Projekto partneriai iš 6 šalių, tarp kurių ir Lietuva, kuria scenarijus epizodams iš pasakų, kuriuos fragmentiškai suvaidinus, vaikai bus supažindinami su savo teisėmis. 
 Mūsų komanda pasirinko pasaką ,,Kuršiukas“, kurioje nagrinėsime asmens neliečiamumo, teisės į mokslą konvenciją ir jos atsiradimo mūsų šalyje istoriją. Be šios pasakos dar pristatysime ir ,,Pinokio‘‘, bei ,,Don Kichoto“ nuotykius.
Vykdydami projekto veiklas šią savaitę aplankėme Ukmergės kultūros centro ,,Katino Murklio“ lėlių teatro kūrybines dirbtuves. Susitikimo metu bendravome su puikiomis lėlių kūrėjomis ir režisierėmis Natalija ir Silvija, kurios suteikė daug vertingos informacijos lėlių teatro spektaklių pastatymų klausimais. Šio vizito tikslas – artimiau pažinti lėlių teatro subtilybes, kurios padėtų mėgėjams tinkamai atskleisti ir perteikti pasirinktų pasakų ištraukas vaikams. Kūrėjos pasidalino metodine medžiaga, praktiškai pademonstravo įvairiausias lėles, pasakų personažus, davė patarimų apie scenografijos kūrimą ir kt. 
 Labai rūpėjo iš arčiau pamatyti kuriamų spektaklių užkulisius, personažų gimimą. Galėjome pačiupinėti ir pajusti lėlių tekstūrą, įvertinti gamybos sudėtingumą ir magiją. ,,Katino Murklio“ lėlių teatras dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose ir konkursuose, todėl jų patirtis mūsų projekto komandai buvo labai naudinga ir įdomi.  
Vertinga konsultacija labai pravers vykdant šį tarptautinį projektą. Pasakų lagaminas kartu su Viešosios bibliotekos ,,Maminukų akademija“ keliautų ir po rajono bibliotekas, skatindamas dialogą tarp skirtingų kartų. 
 

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. 

Informaciją parengė Vyr. bibliotekininkė L. Žukauskaitė
Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 23

Šią savaitę 88

Šį mėnesį 1119

Iš viso 149041

Renginių akimirkos