Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Velžio gimnazijoje vyksta „Erasmus+“ projektas „STEAM mokymasis. Iki begalybės“ („Learning STEAM. To infinity and beyond“. Projekto tikslas – inovatyviai, kūrybiškai, suprantamai ir prieinamai mokyti STEAM (science, technology, engineering, art, math) – gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, kūrybiškumo, matematikos gimnazijoje.

Sausio 14–20 d. į mokymus „Digital Turn: How to make your school more digital“ Tenerifės sostinėje Santa Cruz vyko informacinių technologijų mokytojai Edita Davidonytė ir Viktoras Samoilovas. Kursų kuratorius – Mart Laanpere, Ph.D. Senior researcher at the Centre for Educational Technology, Tallinn University. Mokymai vyko anglų kalba, todėl prieš išvykdami tobulinome anglų kalbos žinias.

Sekmadienio vakare pirmoji pažintis su visais dalyviais ir dėstytojais įvyko neformalioje aplinkoje – centrinėje miesto bibliotekoje. Kai visi prisistatėme, iš kur atvykome, kuratorius trumpai supažindino su kursų programa, atsakė į dalyvių klausimus.

Profesinio rengimo mokykla, kurioje vyko užsiėmimai, buvo tolokai nuo centro. Pabandėme nueiti pėsčiomis – pritrūko laiko. Vėliau įsitikinome, kad Tenerifėje puikiai organizuotas visuomeninio transporto eismas tiek sostinėje, tiek visoje saloje, todėl buvo patogu keliauti į mokymus. Pirmąją mokymų dieną pristatėme savo mokyklas – pasakojome, kiek jau esame pasiekę kompiuterizavimo srityje ir kokie ateities planai. Visų šalių atstovai prisistatydami naudojo pateiktis, tad mūsų sukurtas filmukas apie gimnaziją sulaukė susidomėjimo ir pagyrimų už kūrybiškumą. Mart Laanpere pasakojo apie XXI a. skaitmeninį proveržį mokyklose, rėmėsi estų švietimo patirtimi, raida. Akcentavo, kad pokyčiai mokykloje priklauso nuo glaudaus pedagogų, technologijų ir vadybos ryšio – pirmiausiai turi keistis mokytojas, o po to jau vadyba ir technologijos.

Kitas dėstytojas – Peter  Rafferty (Google & Intel Educator, Liverpulis) mokė praktinių dalykų – Google klasė, projektinis mokymas, Web2 technologijos.

Talino universiteto studentas Romil Robtšenkov vedė praktinius mokymus, kaip pasinaudojus infografika analizuoti ir planuoti mokyklos skaitmeninį tobulinimą, pristatė Estijoje naudojamas sistemas, skirtas planavimui.

Po mokymų dalyvavome kultūrinėje-pažintinėje programoje. Antradienio vakarą visi dalyviai pristatė savo šalies dainas, šokius, nacionalinius valgius. Trečiadienį buvo organizuota kelionė į Tenerifės turistų traukos centrą – Teidės ugnikalnį. Reginys buvo nepakartojamas – didingas Teidės ugnikalnis, aplink jį lavos pilni laukai sužavėjo mus visus. O nusileidę nuo kalno į pietinę salos dalį, patekome į šiluma alsuojantį Las Americas kurortą. Gera buvo vandenyno pakrantėje išgerti puodelį kavos, pasimėgauti saule. Vos valandą užtrukome, kol grįžome į šiaurinėje salos dalyje įsikūrusią sostinę, o ten jau mus pasitiko debesys ir gerokai atvėsęs oras.

Mokymuose įgytos žinios patvirtino, kad pokyčiai pirmiausiai prasideda nuo mūsų – mokytojų.

Europos Sąjunga suteikė finansinę paramą 2017-1-LT01-KA101-034992  „Erasmus+“ programos 1 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus projekto „STEAM mokymasis. Iki begalybės“ įgyvendinimui.

 Tenerife 4
Tenerife 4
   Tenerife 3
Tenerife 3


Tenerife 1
Tenerife 1

 Edita Davidonytė, Velžio gimnazijos informacinių technologijų mokytoja

Grįžti atgal

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 5

Šią savaitę 70

Šį mėnesį 1101

Iš viso 149023

Renginių akimirkos