Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2015-05-29 Kalbų mokymosi raktas

Panevėžio rajono švietimo centro darbuotojai jau keletą metų domisi inovatyviomis anglų kalbos dėstymo metodikomis.

Panevėžio rajono švietimo centro darbuotojai jau keletą metų domisi inovatyviomis anglų kalbos dėstymo metodikomis. Kartu su projekto partneriais išleidome „Inovatyvių metodų gidą“, susipažinome su „Callan“ metodu, pagrįstu intensyviu klausymu ir kalbėjimu, bei Algirdo Karaliaus „Kolibrio metodu“, per trumpą laiką padedančiu įsidėmėti daugybę žodžių. Tačiau kalbos mokymasis – ilgas procesas ir raktą į šį pasaulį kiekvienas besimokantysis turi rasti pats.

Švietimo centras dalyvauja projektinėje veikloje, finansuojamoje iš „Erasmus+“ programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Įgyvendiname KA1 projektą „Inovatyvaus mokymosi metodai suaugusiųjų švietime“. Projektas skirtas Švietimo centro pedagoginio personalo kompetencijų ugdymui. Visi pedagoginiai darbuotojai tobulino komunikavimo anglų kalba kompetencijas, tačiau projektinė veikla nėra skirta tik kalbos mokymuisi. Siekiame ne tik patys mokytis, bet ir parengti profesionalias, susijusias su inovatyvių metodų panaudojimu programas, skirtas suaugusiųjų švietimui. Liepos mėnesį vyks pirmieji kvalifikacijos tobulinimo kursai Lisabonoje, kurių metu domėsimės, kaip į kalbų mokymąsi sėkmingai integruoti IKT įrankius.

Šiuo metu bendradarbiaujant su Panevėžio r. Ramygalos gimnazijos mokytoja Viktorija Paškevičiene ir Velžio gimnazijos anglų kalbos mokytojomis Rima Stongviliene ir Vaida Šiaučiūne parengtos trys skirtingų lygių programos „Mišrieji anglų kalbos mokymai“. Mokymų metu auditoriniai susitikimai derinami su darbu virtualioje mokymosi aplinkoje. Šį mokymosi būdą jau išbandė ir gerai įvertino Švietimo centro besimokantieji. Daugelis iš jų rudenį pageidauja mokytis toliau, o programos rengėjos svarsto, kaip išbandyti kitas virtualias mokymosi aplinkas ir surasti pačią draugiškiausią vartotojui.

Mėgstantiems tradicinius mokymosi būdus Švietimo centro administracija taip pat turi ką pasiūlyti. Lektorė Liucija Šiaučiūnienė, turinti daug andragoginės patirties, jau vedė mokymus įvairių Panevėžio rajono ugdymo įstaigų darbuotojams. Besimokantieji šmaikštauja, kad ši lektorė kalbėti angliškai „gali išmokyti net krokodilą“.

Mokydami kalbų džiaugiamės ir bendradarbiavimu su Panevėžio rajono savivaldybės viešąja biblioteka. Per paskutinius trejus metus kartu jau organizavome ispanų, įtalų ir anglų kalbos paskaitas, kurias vedė Europos savanorių tarnybos (EST) savanoriai. Šias metais besimokantieji Švietimo centre turėjo galimybę lankyti nemokamas iš Vokietijos atvykusios EST savanorės Nadjos Huber paskaitas. Besimokančiusius stebino jaunosios lektorės kūrybiškumas, gebėjimas planuoti laiką, mokytis žaidžiant ir dainuojant. Kadangi lektorė nekalba lietuviškai, kai kurie klausytojai, iš pradžių susidomėję paskaitomis, pabūgo, kad bus per sunku. Tačiau vėliau prie sumažėjusios grupės prisijungė Ispanijos EST savanoriai ir visi kartu mokėsi. Taigi Nadjos paskaitaos padėjo ne tik mokytis kalbos, bet ir bendradarbiauti daugiakultūrinėje aplinkoje.

Globaliame pasaulyje atsiveria daugybė įvairių galimybių mokytis neišvykstant iš namų ar nepaliekant savo darbo vietos. Gegužės mėnesį Švietimo centro administracijos atstovai dalyvavo vis daugiau susidomėjimo pasaulyje sulaukiančiuose MOOC (Massive Open Online Course / Atviri masiški kursai internete). Kursų dalyviai susipažino su „Erasmus+“ programos suteikiamomis galimybėmis jaunimui, paraiškų pildymu, biudžeto skaičiavimu ir kt. Kursus organizavo SALTO-YOUTH organizacija kartu su Belgijos, Prancūzijos, Vengrijos, Islandijos, Airijos, Lenkijos, Ispanijos, Švedijos ir Jungtinės karalystės nacionalinėmis agentūromis. Įdomu tai, kad kartu mokėsi ir tai patvirtinančius sertifikatus gavo net 3696 dalyviai iš labai įvairių pasaulio šalių (Gvatemalos, Argentinos, Maroko, Pakistano, Egipto ir kt.).

Minėti įvairūs mokymosi būdai, metodai, formos, įrodo, kad Panevėžio rajono švietimo centras – visiems rajono gyventojams atvira įstaiga, besirūpinanti suaugusiųjų švietimu, nuolat ieškanti inovatyvių mokymosi metodų, skatinanti kiekvieną besimokantįjį rasti savo KALBOS MOKYMOSI RAKTĄ. Tikimės, kad visi mūsų Švietimo centro besimokantieji vasarą keliaudami pritaikys įgytas žinias praktikoje, o rudenį vėl sugrįš pas mus nusiteikę mokytis, bendrauti, tobulėti. Labai laukiame ir naujų besimokančiųjų iš visų Panevėžio rajono seniūnijų (registraciją į mokymus skelbsime rugsėjo mėn. Švietimo centro svetainėje http://www.prpsc.lt).

Renata Jankevičienė, Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 74

Šią savaitę 373

Šį mėnesį 1900

Iš viso 149822

Renginių akimirkos