Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-11-10 Geografų kvalifikacijos tobulinimo renginys Telšiuose

Vieną saulėtą lapkričio dieną rajono geografijos mokytojai praleido Telšiuose. Kvalifikacijos tobulinimo renginys „Kūrybiškumą skatinančios aplinkos kūrimas, mokinių kompetencijų vertinimas ir įsivertinimas“ vyko Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje.

Gimnazijos geografijos mokytoja ekspertė Laima Uosytė supažindino su pamokų, vedamų geografiniame take, metodika, pristatė mokinių pasiekimų ir pažangos įsivertinimo užduočių pavyzdžius, pasidalino patirtimi, kokie vertinimo metodai yra patys efektyviausi geografijos ugdyme. Patraukli geografinė aplinka, turtingas metodine medžiaga geografijos kabinetas ir mus paskatino praktinei veiklai: drauge kūrėme pamokų planus su pažangos vertinimo kriterijais.

Rimtai padirbėję mokykloje vykome į apžvalginę ekskursiją po Telšius. Gido pažymėjimą turinti Laima Uosytė papasakojo apie septynias miesto kalvas, jų pavadinimų kilmę, pristatė ant kalvų pastatytus lankomus objektus. Neišdildomą įspūdį paliko „Didžioji Žemaičių siena“, kurioje įamžinti Žemaitijai svarbūs įvykiai, amfiteatras ant Masčio ežero kranto. Radome ir geografams įdomių objektų: skulptūrą-žaidimą „Pažink Žemaitijos sostinę“, bronzinį miesto maketą akliesiems, skulptūrą „Žemaitijos gaublys“ ir kt.

Pakeliui į namus užsukome į Telšių miškų urėdijos Ubiškės girininkijos Žvėrinčių, kuriame susitikome su draugiškais vilkais, muflonais, tik labai apgailestavome, kad rudoji meška slėpėsi trobelėje.

Tikiu, kad išvykoje įgytos naujos kompetencijos, išgirstos novatoriškos idėjos paskatins mus peržiūrėti geografijos ugdymo planus, pakoreguoti mokinių pažangos vertinimo sistemą.

Vitalija Jodinskienė,

Panevėžio rajono geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 55

Šią savaitę 354

Šį mėnesį 1881

Iš viso 149803

Renginių akimirkos