Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-09-19 Kultūros darbuotojų kompetencijų ugdymas inovatyviais metodais

Panevėžio rajono švietimo centras šiuo metu įgyvendina Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuojamo projekto „Kultūros darbuotojų kompetencijų ugdymas inovatyviais metodais“ veiklas.

Projektas skirtas Panevėžio rajono savivaldybės kultūros centrų ir bibliotekų darbuotojams. Projekto tikslas organizuoti kvalifikacijos tobulinimo mokymus Panevėžio rajono kultūros darbuotojams, gilinti kompetencijas, žinias ir gebėjimus, padedančius efektyvinti vykdomas veiklas ir teikti kokybiškas paslaugas. Kompetencijoms ugdyti projekto metu bus organizuojami įvairūs mokymai.
Įvairiomis rudens spalvomis pasipuošęs Panevėžio rajono švietimo centras į pirmąjį seminarą „Paauglystė – atradimų ir iššūkių laikas. Paauglių psichologija per mažiaus tarpsnius“ pakvietė Panevėžio r. savivaldybės bibliotekų darbuotojus. Seminarą vedė lektorius, psichologas Evaldas Karmaza. Pasak lektoriaus, kiekvienas gyvenimo tarpsnis kelia specifinius uždavinius, kuriuos spręsdamas žmogus keičia savo gyvenseną. Pasiekus tam tikrą amžių ankstesnis gyvenimo būdas gali nebetikti. Paauglystė sudėtingas amžiaus tarpsnis. Vyksta fiziniai, socialiniai, psichologiniai pokyčiai. Vaikas kiekviename amžiaus tarpsnyje būna kokybiškai kitoks. Skiriasi jo mąstymas, suvokimas, atmintis, nerimas, baimės, agresija, „aš vaizdas“, santykiai su bendraamžiais ir suaugusiaisiais. Seminare buvo kalbama apie vaiko-paauglio psichologinės raidos ypatybes, paauglių elgesio problemas. Lektorius siūlė, kokiais metodais galima užmegzti pozityvų kontaktą su paaugliais.
Panevėžio r. Vadoklių bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Joana Burokienė, dalyvavusi seminare, mielai sutiko pasidalinti savo mintimis, įspūdžiais ir įgytomis žiniomis. Pasak Joanos paauglių auklėjimas ir bendravimas su jais yra pats sunkiausias ir atsakingiausias darbas. Seminaro metu bandžiau suprasti painų ir sudėtingą paauglystės pasaulį. Labai patiko seminaro turinio išdėstymas, aukšta informacijos kokybė. Seminaro metu nestigo naudingų patarimų, paremtų faktais bei patirtimi. Joana teigė, kad tai puiki galimybė pasisemti patirties iš visų seminaro dalyvių, gauti idėjų ir patarimų darbo problemoms spręsti. Seminaras įkvėpė į tolimesnį gilinimąsi šią sritį ir norą panaudoti gautas žinias kasdieninio darbo veikloje bei asmeniniame gyvenime.
Paliūniškio bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Dalia Runavičienė pasidalijo savo įspūdžiais:
„...vakar seminare sužinojau, ką aš savo darbe galiu keisti, patobulinti, ko atsisakyti, išgirdau praktinių patarimų;
....šiandien atėjau į darbą kupina naujų minčių ir idėjų;
... šiandien aš atėjau į darbą su didesniu noru dirbti nei praėjusią darbo dieną;
... šiandien aš geriau pažįstu save;
... šiandien aš suprantu, kodėl vienaip ar kitaip elgiasi vaikai bei paaugliai;...šiandien aš išdrįsiu pritaikyti naujoves.“
Dalia teigė, kad dalyvavimas tokiuose seminaruose yra būtinas siekiant sustiprėti, įgyti daugiau jėgų, pasitikėjimo savimi. Svarbu žinoti, kuria kryptimi eiti, tikėti, kad mūsų darbas yra prasmingas ir naudingas visuomenei.
Švietimo centro kolektyvas linki prasmingų susitikimų, sėkmingų tolimesnių mokymų, keliant kvalifikaciją bei ugdant naujas kompetencijas.

Projekto koordinatorė Loreta Šalčiūnienė.

Grįžti atgal

 

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 51

Šią savaitę 1414

Šį mėnesį 2387

Iš viso 152840

Renginių akimirkos