Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-05-28 Respublikinė praktinė ikimokyklinių įstaigų pedagogų konferencija Krekenavos vaikų lopšelyje-darželyje „Sigutė“

Krekenavos d 1

Krekenavos d 1
   Krekenavos d 2
Krekenavos d 2
   Krekenavos d 3
Krekenavos d 3

Krekenavos vaikų lopšelyje-darželyje „Sigutė“ gegužės 23 d. įvyko respublikinė praktinė ikimokyklinių įstaigų pedagogų konferencija „Vaiko fizinės ir psichinės sveikatos stiprinimo galimybės ikimokyklinio ugdymo įstaigoje“. Konferencijoje dalyvavo Kupiškio rajono Subačiaus, Radviliškio rajono Šeduvos, Baisogalos, Panevėžio miesto ir rajono ikimokyklinių įstaigų pedagogai, vadovai.

Dalyvius pasveikino Krekenavos vaikų lopšelio-darželio „Sigutė‘ direktorė Sigita Tiškienė akcentuodama, kad 2014 metai yra paskelbti vaikų sveikatos metais, todėl šiais metais ypatingai didelis dėmesys skiriamas vaikų sveikatinimo, sveikos gyvensenos įgūdžių ugdymui. Panevėžio rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorius Andrius Busila pasidžiaugė, kad rajone organizuojama vis daugiau renginių skirtų vaikų sveikatinimo klausimais, kad žmogaus gyvenimo kokybė priklauso nuo vaikystėje įdiegto supratimo apie savo sveikatos saugojimą.

Konferenciją pradėjo Krekenavos lopšelio –darželio „Sigutė“ priešmokyklinės grupės ugdytiniais sceniniu vaizdeliu „Plauk vaisius – kovok su bakterijomis“. Toliau sekė įdomūs pedagogų, psichologų, logopedės, plaukimo instruktorės pranešimai kaip dirbama ikimokyklinėse įstaigose ir kas siektina. Radviliškio rajono Šeduvos lopšelio-darželio mokytoja metodininkė Roma Skaistenienė kalbėjo apie vaikų fizinę ir psichinę sveikatą, Panevėžio miesto „Vyturėlio“ lopšelio-darželio vyr. auklėtoja Daiva Kairienė pasidalijo patirtimi apie vykdytą projektą „Mėtinukai – sveikuoliukai“, Krekenavos lopšelio-darželio „Sigutė‘ vyr. auklėtojos Daiva Čeidienė ir Giedrė Survilienė apie projektinio metodo taikymą stiprinant vaikų sveikatą, logopedė Lina Girlakytė - prevencinės kalbos ugdymą ikimokykliniame amžiuje. Panevėžio m. „Vyturėlio“ lopšelio-darželio plaukimo instruktorė Regina Jasiūnienė kalbėjo apie plaukimo naudą augantiems vaikams. Pranešimus liečiančius vaikų aktyvų judėjimą skaitė ir Panevėžio lopšelio-darželio „Sigutė‘ direktorė Berutė Laureckienė ir auklėtoja metodininkė Alma Valiukienė. Panevėžio lopšelio-darželio „Nykštukas“ pedagogės Daiva Skaburskienė ir Dalia Samuolienė palietė vaikų psichinę , emocinę sveikatą. Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos psichologė Toma Balčiūnaitė įdomiai kalbėjo apie vaikų jausmus, o Panevėžio rajono sveikatos biuro sveikatos priežiūros specialistė Aušra Džiugelytė - apie vaikų fizinį aktyvumą.

Pranešimų buvo daug ir kiekvienas įdomus, ir naudingas, nes dalijimasis gerąja patirtimi, noras kuo daugiau žinoti, veda naujų idėjų link, skatina ieškoti geriausių būdų vaikų sveikatos ugdyme.

Panevėžio rajono švietimo centro metodininkės Loreta Šalčiūnienė ir Birutė Savickienė dėkojo už puikią, įdomią konferenciją ir įteikė lopšeliui-darželiui „Sigutė“ Panevėžio rajono Švietimo centro padėką už konferencijos organizavimą.

Konferencijos pabaigoje dalyviai apžiūrėjo parengtus stendinius pranešimus, įstaigą, lopšelio-darželio kiemą, naujus įrenginius skirtus vaikų fiziniam aktyvumui. Visi skirstėsi geros nuotaikos, pasisėmę naujovių, linkėdami vieni kitiems gražių atostogų.

Krekenavos vaikų lopšelio-darželio „Sigutė“ direktorė
Sigita Tiškienė

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 57

Šią savaitę 356

Šį mėnesį 1883

Iš viso 149805

Renginių akimirkos