Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-04-30 Konferencija „Gabių vaikų ugdymas ikimokykliniame amžiuje“

Balandžio paskutinį penktadienį ikimokyklinio ugdymo pedagogai dalyvavo Aukštaitijos regiono praktinėje konferencijoje „Gabių vaikų ugdymas ikimokykliniame amžiuje“.

Lietuvos Švietimo strategijoje 2013–2022 metams teigiama, kad vienas iš strateginių tikslų – maksimaliai plėtojant vaikų ir jaunimo neformalųjį švietimą suteikti mokiniams palankiausias galimybes išskleisti individualius gebėjimus ir realizuoti specialiuosius poreikius. Specialiųjų poreikių tenkinimas suprantamas ir kaip gabiųjų vaikų poreikių tenkinimas.

Balandžio paskutinį penktadienį ikimokyklinio ugdymo pedagogai dalyvavo Aukštaitijos regiono praktinėje konferencijoje „Gabių vaikų ugdymas ikimokykliniame amžiuje“, kurią organizavo Panevėžio rajono Ramygalos vaikų lopšelis-darželis ir Panevėžio rajono švietimo centras. Konferencijos dalyviai atvyko iš Panevėžio miesto, Panevėžio rajono, Kupiškio ir Kėdainių. Gausus dalyvių būrys įrodė, kad gabių vaikų ugdymas tebėra aktualus klausimas mūsų švietimo sistemoje.

Iki šių dienų švietimo įstaigose didesnis dėmesys tebėra skiriamas vaikams, turintiems ugdymosi sutrikimų, o ne tiems, kurie yra gabūs. Visuomenėje tebevyrauja nuomonė, jog gabus vaikas ir be suaugusiųjų pagalbos gali sėkmingai toliau tobulėti. Deja, tikrovėje taip nėra. Nevystomi ir neskatinami vaiko gebėjimai gali „užgesti“, pranykti. Todėl jau ikimokykliniame amžiuje pedagogai turėtų atkreipti dėmesį į tokius vaikus. Neprimetant, žaidimo forma vaikams turėtų būti sudaromos tinkamos sąlygos ugdytis, pritaikomos ir pateikiamos diferencijuotos ir individualizuotos užduotys ugdomųjų veiklų metu.

Apie gabių vaikų atpažinimą, jų elgesio ir raidos ypatumus kalbėjo ikimokyklinių įstaigų pedagogės. Jos pasidalijo patirtimi, pristatė stendinius pranešimus. Visi konferencijos dalyviai turėjo galimybę įsitikinti, ar teisingai dirba, galėjo pasisemti naujų darbo su gabiais vaikais idėjų.

Ramygalos vaikų lopšelio-darželio komanda dėkoja Panevėžio rajono švietimo centrui už pagalbą ir paramą organizuojant šį renginį.

Panevėžio rajono Ramygalos vaikų lopšelio-darželio direktorė Alma Simonavičienė

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 55

Šią savaitę 431

Šį mėnesį 1958

Iš viso 149880

Renginių akimirkos