Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2013-10-15 Tyrėjo diena Velžio gimnazijoje

 

Spalio 15 d. gimnazijoje vyko Tyrėjo diena. Ji surengta pagal projekto „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas – II etapo“ vizitų į mokyklas organizavimo programą. Tyrėjo dienos tikslas yra parodyti, kad mokslinius tyrimus galima daryti jau nuo mažens, o pasiryžusiems tapti jaunaisiais tyrėjais padėti rasti idėjų jų moksliniams darbams ir jas įgyvendinti. Džiaugiamės, kad šios dienos veiklose dalyvavo 402 gimnazijos mokiniai. Kai kurie mokiniai turėjo galimybę susipažinti su mokslo pasauliu ne vienoje renginio veikloje.

Renginio metu lektoriai skaitė paskaitas: „Atsinaujinanti energetika“ (VPU profesorius Remigijus Noreika), „Mes ir Visata“ (VU TFAI Molėtų astronomijos observatorijos paskaitininkas Mindaugas Masaitis), „Robotika ir Judesių registravimo sistema” (VGTU magistrantas Mindaugas Luneckas ir Linas Augaitis, tyrėjo dienos koordinatorius), „Greitaveikė filavimo kamera“ (VU fizikos fakulteto studentas Giedrius Madzevičius).

Gimnazijos aktų salėje mokiniai susipažino su greitaveikės filmavimo kameros galimybėmis. Greitaveikės filmavimo kameros pagalba buvo galima sulėtintai stebėti vandens lašo kritimą į indą su vandeniu, baliono, pripildyto vandeniu, deformaciją, patikrinti, kas greitesnis, žmogaus reakcija ar refleksas.

Velžio bendruomenės salėje buvo galima susipažinti su judesių registravimo įranga. Lektoriai paaiškino, kaip veikia judesių registravimo sistema. Šios sistemos pagalba buvo sukurti tokie filmai, kaip „Įsikūnijimas“, „Fantazijos viršūnė: sudvasintieji“ bei daugelis kitų žanrų kino filmų. Be to, mokiniai sužinojo, kad judesių registravimo sistema naudojama ne tik kino filmams sukurti, robototechnikoje, išmaniuosiuose įrenginiuose, bet padeda ir sportininkams pasiekti aukštesnių rezultatų. Mindaugas pademonstravo nuotoliniu būdu valdomą skraidyklę „AR.Drone“

Gimnazijos sporto salėje buvo įrengtas mobilus planetariumas. Paskaita ,,Mes ir Visata“ mokiniams paliko neišdildomą įspūdį. Gimnazistai buvo susižavėję 3D formato pagalba sukurtu vaizdu: pro šalį skriejo planetos, žvaigždės, žvaigždynai, Paukščių Tako ir kitos galaktikos.

Chemijos kabinete profesorius Remigijus Noreika supažindino mokinius su kuro šaltiniais Žemėje, šių išteklių naudojimo perspektyva, mokslininkų darbų kryptimis šioje srityje.

Keturios pamokos kartu su mokslininkais prabėgo nepastebimai. Dėkojame projekto „Jaunasis tyrėjas“ komandai, sudariusiai puikią galimybę mokiniams pažinti nenuspėjamą mokslo pasaulį.

Kviečiu Panevėžio rajono mokinius apsilankyti tinklalapyje www.jaunasis-tyrejas.lt ir pasiūlyti savo idėją Idėjų turnyrui. Galbūt Jūs laimėsite planšetinį kompiuterį.

Velžio gimnazijos fizikos mokytoja metodininkė Angelė Paulauskienė

Grįžti atgal

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 52

Šią savaitę 428

Šį mėnesį 1955

Iš viso 149877

Renginių akimirkos