Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-09-08 Sveikiname aktyviausią metodinį būrelį ir metodinio būrelio pirmininką

Panevėžio rajono švietimo centras koordinuoja 26 metodinių būrelių veiklą. Mokslo metų pabaigoje kiekvieno būrelio pirmininkas pateikia ataskaitas, kurios apibendrina visų metų veiklą. Kadangi ši veikla savanoriška, Švietimo centras ieško būdų, kaip atsidėkoti aktyviausiems metodinės veiklos iniciatoriams. 2013–2014 m. m. pabaigoje organizavome aktyviausio metodinio būrelio ir aktyviausio metodinio būrelio pirmininko rinkimus.

Itin aktyvūs praėjusiais mokslo metais buvo pradinio ugdymo (pirmininkė Gerda Navikienė), lietuvių kalbos (pirmininkė Irena Kairevičienė), muzikos (pirmininkė Ingrida Bučinskienė), logopedų, specialiųjų pedagogų, mokytojų padėjėjų (pirmininkė Jurgita Pakšytė) metodiniai būreliai.

Aktyviausia metodinio būrelio pirmininke buvo išrinkta Ingrida Bučinskienė. Mokytoja yra Panevėžio rajono kvartetų, tercetų, duetų ir solistų šventės „Širdies daina“ iniciatorė. Šiai šventei mokiniai ruošiasi labai noriai, nes patys gali pasirinkti arčiausiai širdies esančią dainą. Muzikos mokytojus Ingrida pakvietė ir į atvirą integruotą muzikos ir lietuvių kalbos pamoką „Veiksmažodis linksmai“, pamokos aptarime dalyvavę mokytojai džiaugėsi vertinga metodine patirtimi. Anot liaudies išminties, vienas lauke ne karys. Aktyvūs ir kiti metodinio būrelio nariai. Viena iš stipriųjų muzikos būrelio pusių – metodiniai leidiniai. 2014 m. m. šio būrelio narė D.Pleskienė bendradarbiaudama su Švietimo centru išleido metodinį leidinį „Į pagalbą muzikos mokytojui“, o V. Nuobarienė ir D. Venslovienė – leidinį „Lietuvių liaudies šokiai ir žaidimai“.

Aktyviausiu metodiniu būreliu išrinktas logopedų, specialiųjų pedagogų ir mokytojų padėjėjų metodinis būrelis. Būrelio sėkmės raktas – jauna ir iniciatyvi komanda, kuriai kūrybiškai vadovauja Ramygalos gimnazijos logopedė Jurgita Pakšytė. Šis būrelis noriai dalijasi ir tarptautine patirtimi: skaito pranešimus apie darbo su specialiųjų poreikių turinčiais mokiniais patirtį Sankt Peterburge, pristato IT integravimo patirtį Lisabonoje. Logopedės ir specialiosios pedagogės pačios rengia metodines priemones, organizuoja atviras veiklas, rajono ir regiono konferencijas. Aktyviausios šio būrelio narės (J. Pakšytė, I. Švanė, E. Sutkienė, L. Girlakytė, E. Polikaitienė, K. Vilienė, R. Baronienė, R. Pagojienė) yra pasirengusios suteikti metodinę pagalbą visiems, dirbantiems su specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiais mokiniais.

Metodiniai būreliai jau planuoja 2014–2015 m. m. veiklas. Linkime, kad šios veiklos būtų prasmingos, o Jūsų ugdomi mokiniai kuo dažniau patirtų sėkmę.

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 51

Šią savaitę 350

Šį mėnesį 1877

Iš viso 149799

Renginių akimirkos