Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2013-10-12 Trečiasis Grundtvig mokymosi partnerystės projekto „Suaugusiųjų švietimo gairės artėjant 2020-iesiems“ susitikimas Lenkijoje

Lenkija1

Lenkija1
  Lenkija2
Lenkija2
   Lenkija3
Lenkija3

Spalio 9–12 dienomis Lenkijoje vyko Panevėžio rajono švietimo centro vykdomo Grundtvig mokymosi partnerystės projekto „Suaugusiųjų švietimo gairės artėjant 2020-iesiems" trečiasis susitikimas. Projektas finansuojamas iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pirmąją dieną buvo aptarti balandžio mėnesį Lietuvoje vykusio partnerių susitikimo protokolai, nacionalinių Ispanijos, Lenkijos, Lietuvos, Portugalijos, Vengrijos agentūrų pateiktos tarpinių projekto vykdymo ataskaitų ir vidinio vertinimo išvados, būsimi darbai, laukiami projekto rezultatai ir produktai. Po pietų vyko seminaras „Senjorų užsienio kalbos mokymas“, kurį organizavo Lenkijoje projektą koordinuojanti „English Unlimited“ kalbų mokykla. Seminaro metu buvo pristatyti Lenkijoje vykdomi Grundtvig projektai, susiję su senjorų švietimu. Į aktyvią veiklą visus susitikimo dalyvius įtraukė praktinė seminaro dalis: anglų kalbos užduotys, kurias projekto dalyviai turėjo atlikti vaikščiodami po Gdansko senamiestį.

Gdanske gausu įspūdingų renesanso namų, savo didingumu pribloškia XIV-XVI a. pastatyta Šv. Mergelės katedra, galinti sutalpinti apie 25 tūkstančius žmonių. Ypač įspūdingas šios katedros astronominis laikrodis, pagamintas XV amžiuje. Pasakojama, kad šio laikrodžio meistrui buvo išdurtos akys, kad jis nepagamintų antro tokio šedevro. Pagrindinėje Gdansko aikštėje stovi Artūro namas – buvusi pirklių susitikimo vieta ir Neptūno fontanas, tapęs vienu iš mieto simbolių. Nepakartojamai gražus senasis uostas, taip pat turintis savo simbolį – senovinį uosto keltuvą, vadinamą Gdansko kranu. Seniau tai buvo gynybiniai miesto vartai, tačiau pagrindinė jo funkcija buvo perkelti į uostą pirklių atplukdytus sunkius krovinius. Į Gdansko senamiestį galima patekti pro Žaliuosius, Aukštuosius, Auksinius vartus. Auksiniai vartai papuošti įvairiomis figūromis, vaizduojančiomis gerąsias žmonių savybes – protingumą, ramybę, taiką.

Antroji projekto diena prasidėjo partnerių kalbų mokykloje „English Unlimited“. Lenkijos projekto koordinatorė pristatė savo instituciją, pasidalino darbo su senjorais patirtimi. Vėliau Vengrijos projekto koordinatorius skaitė du pranešimus − „Elektroninių knygų revoliucija“ ir „Debesų kompiuterija“. Visus sužavėjo šeimininkų organizuotos kūrybinės dirbtuvės „Praktiniai suaugusiųjų užsienio kalbos mokymo pavyzdžiai“. Susipažindami su įvairiais suaugusiųjų mokymosi metodais ispanai, lietuviai, portugalai ir vengrai žaismingai mokėsi lenkų kalbos. Susitikimo metu dalyvių laukė staigmena – ekskursija po Sopotą. Šią ekskursiją vedė senjorai, kalbų mokykloje besimokantts anglų kalbos.

Nauji mokymo metodai buvo ypač naudingi Lietuvos delegacijai: Panevėžio rajono švietimo centro direktorei Jurgitai Vaitiekūnienei, direktoriaus pavaduotojai Renatai Jankevičienei, Ramygalos gimnazijos anglų kalbos mokytojai Viktorijai Paškevičienei ir Velžio gimnazijos anglų kalbos mokytojai Rimai Stongvilienei, kurios jau planuoja naujas Grundtvig mokymosi partnerystės „Suaugusiųjų švietimo gairės artėjant 2020-iesiems“ veiklas Lietuvoje.

Straipsnio medžiaga atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Švietimo mainų paramos fondas ir Europos Komisija negali būti atsakinga už bet kokį straipsnyje pateikiamos informacijos naudojimą.

 

Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja Renata Jankevičienė

Panevėžio rajono Ramygalos gimnazijos mokytojos Viktorijos Paškevičienės nuotraukos

Grįžti atgal

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 106

Šią savaitę 1469

Šį mėnesį 2442

Iš viso 152895

Renginių akimirkos